Kezdő rúgások a hétvégi bajnoki meccseken

Down-szindrómával élő fiatalok rúgták a kezdőket hétvégén.

Vékony Katalin2012. március 26.
A múltheti labdarúgó rangadókon felejthetetlen élményben részesült 4 Down-szindrómával élő srác, akik az OTP Bank Liga meccsein a kezdőt rúghatták. A Down Egyesület köszöni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, valamint a csapatoknak, hogy a Down Világnap alkalmából, valamint a figyelemfelkeltés, és társadalmi összefogás céljából Down-szindrómával élők rúghatták a kezdőket a hétvégi bajnoki meccseken.
Minden NB I és sNB II-es mérkőzés elején az alábbi információ hangzott el:
„Ezen a héten tartották a Down-szindróma Világnapját. A magyar labdarúgók és az MLSZ elismeri annak fontosságát, hogy a fogyatékkal élő és egészséges emberek jobban megismerjék egymást és a futball, a sport egy hidat, kapcsolatot jelentsen ebben. Ezért támogatjuk a Down Egyesületet és a Down-szindrómával élő felnőtteket és gyerekeket.”

Képes, videós összefoglalónk

Rudas Máté kezdő rúgása a Honvéd-Kecskemét meccsen a Bozsik stadionban a képre kattintva megtekinthető:

Rudas Máté

A 11 éves Mohai Áron a Győri ETO FC – Paksi FC meccsen rúgta a kezdőt. Mohai Áron Téten lakik és ott is jár iskolába, harmadik osztályos. Szereti a zenét, a színházat, nagyon szeret biciklizni és természetesen focizni. Nagy izgalommal készült a kezdő lövésre.
Áron

Szombaton 15 órakor a DVSC-Pápa mérkőzésen Puskás Gergő, debreceni Down-szindrómás fiatal rúgta a kezdőt, a képre kattintva megnézheti a videót is!
Weboldalunk egyik olvasója jelezte, hogy a debreceni vezérszurkolók és az aktív szülők közreműködésének köszönhetően jöhetett létre Gergő kezdőrúgása, köszönjük nekik a Down Egyesület nevében, és bízunk abban, hogy a jövőben hagyománnyá válik ez a középkezdés a 21. hétvégeken.
Gergő

A Diósgyőr-Újpest kezdő rúgása, az integráció jegyében született meg. Máté, aki 11 éves down szindrómás kis fiú – passzolta Patriknak, aki szintén 11 éves egészséges kis fiú. Máté nagyon derűs, kiegyensúlyozott volt. A reflektorok és a hangzavar sem zavarta meg, csak végre pályán lehessen.:-)
Máté