Csodavár Hírei

December 3. Nyílt nap a Csodavárban

2015. december 04.Csodavár hírei

December 3-án a világ az ENSZ által 1992-ben hivatalossá nyilvánított Fogyatékossággal élők Világnapjára emlékezett. A Down Egyesület 2015. december 2-án kiadott sajtóközleményében felhívta a figyelmet azon Magyarországon jelen lévő problémákra, melyek a fogyatékossággal élők mindennapjait nehezítik meg. A fogyatékkal élők elfogadásának könnebbé tétele miatt lobbi szervezet alakult – Donw-háló néven- a Down Egyesület égisze alatt.

Összeadtuk!

2015. augusztus 27.Csodavár hírei

Egy kitűzött cél megvalósulása

2015. július 02-án a NIOK Alapítvány segítségével élesítettük kezdeményezésünket az adjukossze.hu online, adománygyűjtő weboldalon. Gondolkodás, számolás, grafikai munkák előzték meg ezt a pillanatot. Csak remélni mertük, hogy Ti is látni és érezni fogjátok, hogy álmunk nem légből kapott, fontos, a gyerekek érdekeit helyezi előtérbe. A mosolyokat, a boldogságot, az önfeledt játék örömét szerettük volna biztosítani Csodavárunk kültéri játszóterén is.

Hosszabb riport készült a Csodavárunkról

2015. június 08.Csodavár hírei

A Hírtv Gyógyhír című magazinműsorában mutatták meg a Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóházban zajló szakmai munkánkat. A kezdetektől, a nehézségeken keresztül a célokig mindenről, őszintén szó esik. Az integráció, az inklúzió fontossága, a Csodavárban zajló fejlesztő foglalkozások kerülnek bemutatásra. Reméljük, hogy a céljainkhoz Veletek együtt közelebb kerülünk majd.

A műsor videójának linkje ITT elérhető!

Megújult a Csodavár, készül a Csodakert

2014. augusztus 26.Csodavár hírei

2011-ben nyitotta meg kapuit a Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház, mely hiánypótló feladatot lát el Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében. A magas színvonalon végzett korai fejlesztésnek köszönhetően 3 év alatt 60 gyermek kezdhette el óvodai éveit különböző pedagógiai intézményekben. Mindegyikük integrált óvodai csoportban folytathatja útját, ami teljes mértékben igazolja a Down Egyesület által működtetett intézmény tevékenységének szakmai megalapozottságát.

Dr. Kádár Annamária

Mesés délelőtt Dr. Kádár Annnamáriával a Csodavárban

2013. október 09.Csodavár hírei

Több tucat szülő, nagyszülő és pedagógus volt kíváncsi Dr. Kádár Annamáriára hétfőn a nyíregyházi Korai Fejlesztő Centrumban, ahol a népszerű mesepszichológus a gyermekkori érzelmi intelligencia fejlesztéséről tartott  derűs hangulatú előadást. Az előadás után a Mesepszichológia könyv szerzője családias hangulatban beszélgetett édesanyákkal és gyerekekkel a mesék világáról, a pizsamanapokról, a képzelt barátokról, mesés élményekről.

Álláshirdetés - gyógypedagógus

2013. október 01.Csodavár hírei

A nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum munkatársakat keres gyógypedagógus munkakörbe.
A munkakör betöltéséhez tanulásban-vagy értelmileg akadályozottak pedagógiája szakos gyógypedagógusi végzettség szükséges. Előnyt jelent egy további gyógypedagógus szakképzettség, valamint terapeuta végzettség.

A gyógypedagógus főbb feladatai:

Oldalak