Hírek

Megújult a Csodavár Nyíregyháza játszótere

2021. november 26.Csodavár hírei

Teljesen megújult a nyíregyházi Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház 2021-ben. Hatalmas mérföldkő ez az intézmény életében, különösen azért, mert a Csodavár épp a 10. születésnapján szépült meg. A Csodavár eddig is a gyerekek egyik kedvenc helye volt a városban, de ezek után még jobban imádni fogják: az intézmény fejlesztő tereiben és játszóházában egyaránt új, modern, letisztult környezet várja majd őket, de a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően megújult az intézmény játszótere is.

Gazdára találtak a gördülő járművek

2019. június 07.Csodavár hírei

A nyári szünet közeledtével a Rejtett Kincsek Down Egyesület által fenntartott Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház a biztonságos közlekedésre hívta fel a figyelmet, ezért június 7-én Közlekedj okosan! Napot tartottak játékos akadályversenyekkel, guruló feladatokkal, tombolával, és ajándéksorsolással. Az intézmény a rendezvényt megelőzően egy hónapon át nyújtott lehetőséget a gördülő járművel érkezőknek arra, hogy részt vegyenek a Közlekedj okosan! Nap nyereményjátékán, ahol a Michelin Hungária Kft.

Külföldi fiatalok a nyíregyházi Csodavárban

2019. május 02.Csodavár hírei

Csütörtökön a Csodavár Nyíregyháza Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház fogadta azokat a külföldi fiatalokat, akik a Debreceni Egyetem nyíregyházi Egészségügyi Kara nemzetközi szociális munkás mesterképzésének hallgatói. Az eseményen Buda Barna intézményvezető és Szabó Eszter fejlesztő pedagógus mutatta be nekik az intézmény fejlesztő foglalkozásait.

Amerikai vendégek a nyíregyházi Csodavárban

2019. március 05.Csodavár hírei

Tizenöt fiatal amerikai szociális munkás látogatott a Debreceni Egyetem nyíregyházi Egészségügyi Karára. A vendégek a Kentucky állambeli Kent School of Social Work, University of Louisville levelező tagozatos hallgatói, valamennyien szociális intézmények munkatársai az Egyesült Államokban. Látogatásuk célja a magyar szociális problémák feltérképezése, vizsgálata, valamint olyan jó gyakorlatok keresése, melyeket ők is alkalmazhatnak munkájuk során az Egyesült Államokban.

Játszóházi munkatársat keresünk a budapesti Csodavárba

2019. február 12.Csodavár hírei

Munkaidő: alkalmi illetve hétvégi munkavégzés, 3-10 óra időtartam
Munkavégzés helye: Csodavár Budapest, 1158 Budapest, Árvavár u.1.
Munkakör betöltése: elbírálást követően azonnal

Feladatok:
• játszóházi feladatok
• születésnapi partik lebonyolításában közreműködés
• közreműködés események lebonyolításában
• gyermekfelügyelet
• vendégek fogadása regisztrálása

Főbb elvárások:
• mosolygós, kedves személyiség

JÁTÉKSZABÁLY- Farsangi kvíz

2019. január 28.Csodavár hírei

Fergeteges Farsangi Kvízzel várjuk a Csodavár Nyíregyháza farsangi mulatságát! Január 28 és február 18 között hetente felteszünk nektek egy farsanggal kapcsolatos kérdést a Facebookon, melyre kommentben várjuk a helyes választ! A jó választ adók között hétfőnként egy-egy belépőt sorsolunk ki Fergeteges Farsangi Mulatságunkra a Csodavárba! Kvízre fel, játsszatok velünk!

A játékszabály itt letölthető!

Csodacsaládi programsorozat indult a Csodavárakban

2019. január 23.Csodavár hírei

Ingyenes csodacsaládi foglalkozásokkal, valamint szülők vagyunk klubokkal várja a nyíregyházi, valamint a budapesti Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház a szülőket és a gyermekeket 2019-ben. A beszélgetések nagy része a fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülők számára tartogat érdekes témákat, azonban érdemes többségi szülőként vagy szakemberként is ellátogatni ezekre az alkalmakra.

„Láss másként és segíts”

2019. január 21.Csodavár hírei

Rejtett Kincsek Down Egyesület „Láss másként és segíts, hogy gyermekeink egy elfogadóbb világban nőjenek fel” - családok és iskolások számára kifejlesztett érzékenyítő programjával, több mint 12.000 vásárlói szavazattal megnyerte a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” közösségi kezdeményezésén keresztül az áruházlánc által felajánlott 400.000 forintos díjat 2018 folyamán.

Diszlexiásnak mondott gyermekek és a megelőzés

2019. január 14.Csodavár hírei

A statisztikák szerint ma a gyermekek 7-10%-át érinti a diszlexia, ami lássuk be, elég magas arány. A szót sokan ismerik, azonban kevesen tudják azt, hogy ez gyakorlatilag nem olvasási zavar, hanem inkább olvasás tanulási zavar. Hiszen a diszlexiás gyermek nem tud olyan módon megtanulni olvasni, mint társai, hanem más olvasási technikára van szüksége - amire tudjuk, hogy a standard iskolákban nincs lehetőség. Arról nem is beszélve, milyen kirekesztettséget él át az a gyermek, aki nem olyan, mint társai, hanem más a viszonya a betűkkel, számokkal.

Oldalak