Megújult a Csodavár, készül a Csodakert

andras2014. augusztus 26.
Kategória: 

2011-ben nyitotta meg kapuit a Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház, mely hiánypótló feladatot lát el Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében. A magas színvonalon végzett korai fejlesztésnek köszönhetően 3 év alatt 60 gyermek kezdhette el óvodai éveit különböző pedagógiai intézményekben. Mindegyikük integrált óvodai csoportban folytathatja útját, ami teljes mértékben igazolja a Down Egyesület által működtetett intézmény tevékenységének szakmai megalapozottságát. Integrált játszóházi foglalkozásaink keretein belül több száz kispajtás ismerhette meg képességeit, segítettünk tehetségük kibontakoztatásában, hogy a legharmonikusabb személyiséggé fejlődhessenek.


2014-ben aktuálissá vált az épület felújítása, hogy minél szélesebb körben, a jelenleginél színvonalasabb környezetben tudjuk folytatni a szakmai munkát.
A további cél a CsodaKert megvalósítása, ami egy speciális, német eredetű fejlesztő eszköz. Ehhez még 6,5 millió forint adományra van szüksége a Down Egyesületnek.


Az átalakított és felújított ingatlanban a CsodaKert egy olyan élmény- és fejlesztőközpont lesz, amely ötvözi a hagyományos játszóházi labirintusokat és a német Kükelhaus által kifejlesztett, szenzoros érzeteken alapuló kertet, így kiválóan kiegészíti majd a Csodavár jelenlegi, speciális, korai fejlesztésre használt eszközeit. A CsodaKert a gyermekek spontán játéktevékenységét és kíváncsiságát kihasználva, az összes érzékszerven és a mozgáson keresztül fejleszti az idegrendszert, segíti a nagymozgás, a figyelem, az érzékelés és az összes tanulási részképesség fejlődését, miközben a gyerekek számukra akár ismeretlen anyagokkal, illatokkal, látvánnyal, hangokkal és egyéb tapasztalatokkal gazdagodhatnak.

Álljon Ön is mellénk, támogassa a Csodavárat!
Adományozok!



Köszönjük azon támogatóink felajánlását, akik pénzbeni, tárgyi vagy személyi feltételek biztosításával járultak hozzá, hogy álmunk valóra válhasson!