Mesés délelőtt Dr. Kádár Annnamáriával a Csodavárban

Mesevilágban a pizsamanapokról, a képzelt barátokról, mesés élményekről.

Több tucat szülő, nagyszülő és pedagógus volt kíváncsi Dr. Kádár Annamáriára hétfőn a nyíregyházi Korai Fejlesztő Centrumban, ahol a népszerű mesepszichológus a gyermekkori érzelmi intelligencia fejlesztéséről tartott  derűs hangulatú előadást. Az előadás után a Mesepszichológia könyv szerzője családias hangulatban beszélgetett édesanyákkal és gyerekekkel a mesék világáról, a pizsamanapokról, a képzelt barátokról, mesés élményekről.

A gyermek nem kicsinyített, tökéletlen, félig kész felnőtt, hanem életkorának megfelelően egy teljes és egész lény, akinek világlátása, gondolkodása, ítéletalkotása sajátos, és nem mérhető felnőtt mércével.”- magyarázta Dr. Kádár Annamária, aki hiszi, hogy a fejlődés igazi mozgatórugója a komfortzóna elhagyása, hogy a legfontosabb személyes érték a hitelesség, a legmélyebb erőforrás a játékosság és a mese, valamint hogy igazi teljesítmény a csapatmunka által érhető el.

A 2013/14-es tanévben a szakmaközi kapcsolatok mélyítése és a társszakmákkal való hatékony együttműködés kap kiemelt szerepet a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum tevékenységében.  A rendezvénysorozat a Védőnői Szakszolgálat számára szeptember végén megszervezett szakmai napokkal indult, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereg megye védőnői betekintést nyertek az intézmény működésébe és információkat kaptak a komplex koragyermekkori intervenciós ellátásról. „ A következő nagy volumenű szakmai program Dr. Kádár Annamária, mesepszichológus meghívása volt. A tanév során az intézmény tervei között szerepel további szakmai napok és fórumok szervezése pedagógusok, illetve az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók számára.” - fűzte hozzá Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke.

„Különösen nagy örömmel fogadtuk Annamáriát, hiszen olyan hiteles és nagy tudású szakembert köszönthettünk személyében, aki egy manapság kevésbé hansúlyos, ugyanakkor annál fontosabb témát kutat és mutatott be előadásában. Annamária rámutatott a kisgyermekek érzelmi fejlesztésének fontosságára, azokra az alapvető szükségletekre, amelyeknek kielégítése a kisgyermekek egészséges lelki és komplex személyiségfejlődéséhez elengedhetetlenek.” – tette hozzá Pázmány Viktória, a Csodavár intézményvezetője.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők IDE kattintva!