Születésnapot ünnepelt a Down Egyesület Hegyi Barbarával

Hegyi Barbara
Vékony Katalin2012. október 01.

Első születésnapját ünnepelte a Down Egyesület fenntartásában működő, nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum hétvégén. A jeles nap alkalmából Hegyi Barbara művésznő is ellátogatott a fogyatékkal élő és ép gyerekek közé, akikkel együtt sütött pizzát, majd közösen fogyasztották el a Csodavár csoki tortáját is.

Ünneplő gyerekekkel telt meg szombaton az intézmény a pincétől a padlásig, akik a különleges pizzasütés mellett táncházaztak, arcot festettek, keksz-golyót kézműveskedtek, csúszdáztak, trambulinoztak, felhőtlenül játszottak együtt, majd Hegyi Barbara és Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke minden kis- és nagy vendégnek szelt az első születésnapi tortából. A tombola fődíját - a művésznő ínycsiklandozó málnás máktortáját - a Csodavárban fejlődő Turgonyi Danika nyerte el.

A Csodavár Korai Fejlesztő Centrum a Down Egyesület fenntartásában működik Nyíregyházán. A központ működtetésével az egyesület célja a korai fejlesztésre szoruló gyerekek ellátásának javítása Kelet-Magyarországon, valamint olyan környezet és programok kialakítása, amely a gyakran kellemetlen kezeléseket is élménnyé teheti számukra. A Csodavárban működik integrált játszóház is, ahol a fogyatékkal élő és ép gyerekek együtt játszhatnak.
A Down Egyesület a Csodavár fenntartójaként aukciót szervez a budapesti KOGART házban november 21-én, ahol a 2011-es Down Világnapon gyerekek és művészek által közösen készített festmények kerülnek kalapács alá.