Hírek

A Down-háló a Perinatológiai Kongresszuson

2016. szeptember 22.Down-háló

Nyíregyházán rendezték a magyarországi szülész- és gyermekorvosok legteljesebb tudományos találkozóját, melyen a Down-háló előadóként és kiállítóként is szerepelt. 

A találkozón közel 400 szakember vett részt, hogy olyan témákat vitassanak meg, amelyek jelenleg leginkább befolyásolják az újszülöttek és az édesanyák, családok egészségét Magyarországon.

A Down-háló a szegedi Down Szimpóziumon

2016. április 29.Down-háló

Április 21-23-a között került megrendezésre Szegeden a „XIII. Down Szimpózium – Továbbképző Konferencia a Magzati Orvostan Aktuális Fejezeteiből” elnevezésű rendezvény 151 regisztrált résztvevővel.

 Helyszín: Szeged Art Hotel, 2016.04.21.-23.

Az eseményen a Down-háló is képviseltette magát 5 előadással és egy kiállítási standdal abból a célból, hogy alternatívát mutasson a Down-szindrómával kapcsolatos jelenlegi társadalmi és szakmai hozzáállással szemben a Down szimpózium résztvevőinek.

21. századi gyerekek a 19. századi iskolákban? Kerekasztal-beszélgetés a hazai oktatás aktuális kérdéseiről.

2016. április 11.Down-háló

A Down Egyesület és a Down-háló szervezetei, Inkluzív Café kerekasztal névvel megtartották első nyilvános beszélgetésüket a hazai oktatás aktuális kérdéseiről. A kerekasztalhoz meghívott résztvevők között vendégként köszönthettük Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A szakértői kerekasztal-beszélgetésre 2016. április 8-án, az Emberszeretet Világnapján került sor. A téma a szemléleti befogadás és elfogadás aktuális kérdései voltak.

A Down-háló a magyarországi fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedéséért

2015. december 02.Down-háló

December 3. a Fogyatékossággal élők Világnapja. A 13 város 16 civil szervezetének összefogásával létrejött Down-háló célja, hogy hiteles képet adjon a Down-szindrómások értékeiről, hatékonyan képviselje az érdekeiket, rámutatva a társadalmi fejlődés lehetőségeire és a sokszínűség értékteremtő erejére. A Norvég Civil Támogatási Alap hozzájárulásával létrejött ernyőszervezet tevékenységét többek között az egészségügy, oktatás, szabadidő szervezés, foglalkoztatás és szociális ellátás területein kezdte meg.

A Down-hálózatot alkotó szervezetek jógyakorlattára

2015. április 27.Down-háló

A “Down hálózat” munkaelnevezésű szerveződés a Down Egyesület kezdeményezésére, a Down-szindrómások magyarországi érdekképviseletével foglalkozó szervezetek együttműködésével és a Norvég Civil Alap támogatásával jött létre. Az együttműködés részeként az egyes szervezetek bemutatták egymásnak saját jógyakorlataikat, illetve követendőnek tartott külföldi példákat ismertettek.

Megtartottuk első műhelymunkánkat

2014. december 02.Down-háló

 A Norvég Támogatási Civil Alap támogatásával- Szervezeti támogató-hálózat a Down-szindrómásokért Magyarországon projekt keretében megvalósult az első, szakmai műhelymunka, 2014. november 29-én, Budapesten, ahol 29 olyan munkatárs gondolkodott és működött együtt egy közös hálózat létrehozásán, akik Down szindrómás személyekkel foglalkozó szervezeteknél dolgoznak.

Oldalak