21. századi gyerekek a 19. századi iskolákban? Inkluzív Café az oktatás aktuális kérdéseiről

dora2016. április 07.

A Down Egyesület és a Down-háló civil szervezetei szakértői kerekasztal-beszélgetést rendeznek 2016. április 8-án, az Emberszeretet Világnapján.

Témája a szemléleti befogadás és elfogadás aktuális kérdései, megoldandó feladatai az oktatás-nevelésben. Az átlagostól bármilyen irányban eltérő fejlődésű, a sajátos nevelési igényű és a kiemelkedően tehetséges gyerekek is kiszorulnak abból a körből, amelyet jelenleg a köznevelés megcéloz. Magyarországon a törvények évtizedek óta lehetővé teszik a befogadó nevelést. A vizsgálati eredmények szerint az inklúzió kimutatható, hosszú távú előnyöket kínál minden résztvevő számára. A gyakorlat hazánkban mégsem tudott elterjedni. A kerekasztal beszélgetés célja, hogy megvitassa a befogadó nevelés-oktatás stratégiai kérdéseit, és a résztvevők között párbeszéd induljon a más országokban hatékony és jól működő nevelési modell hazai működésének lehetőségeiről és akadályairól. A kerekasztalhoz meghívott résztvevői között köszönthetjük Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Időpont: 2016. április 08. 14:30 óra,

helyszín: Premier Kultcafé, Budapest, 1085, Üllői út 2-4. Akadálymentes bejárat a Baross utca 1. felől.