A Down-háló a Perinatológiai Kongresszuson

dora2016. szeptember 22.
Kategória: 

Nyíregyházán rendezték a magyarországi szülész- és gyermekorvosok legteljesebb tudományos találkozóját, melyen a Down-háló előadóként és kiállítóként is szerepelt. 

A találkozón közel 400 szakember vett részt, hogy olyan témákat vitassanak meg, amelyek jelenleg leginkább befolyásolják az újszülöttek és az édesanyák, családok egészségét Magyarországon.

A találkozón így a legfontosabb szakmai kérdések kerültek előtérbe: a kongresszus fő előadásai többek között a koraszülött-ellátás, a fejlődési rendellenességek felismerése és terápiái, a császármetszések hazai helyzete, a magzat méhen belüli monitorizálása, a szoptatás elősegítése témáihoz kapcsolódtak.

A Down-háló részéról dr. Tóth Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos, a Down-háló egészségügyi szakértője és koordinátora tartott előadást a Down-szindrómára jellemző tanulási nehezítettség javítását célzó eredményekről. Mindeközben a többiek a Down-háló kiállítási standjánál népszerűsítették a Down-hálót és osztogattak a munkatársaink által kidolgozott diagnózisközlési protokollt. 

Steinbach Éva Down dada és Keszericzéné Rab Jolán pszichológus a Down Alapítvány részéről, Pázmány Viktória, a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Központjának vezetője és Kisari Károly elnök a

Down Egyesülettől képviselte a Down-hálót. Sarkadi Csaba értékes önkéntes munkával segítette a felkészülést és a bemutatkozást, melyet ezúton is köszönünk!