Önálló életre nevelés - nemzetközi szakmai szeminárium Budapesten szeptember 24-én

daniella2014. szeptember 17.

A Down Egyesület részt vesz egy kétéves, "Életen át tartó tanulás" nevű programban, melynek legfőbb célja, hogy minél több információhoz juttassa és felkészítse a szülőket Down-szindrómával élő gyermekük önálló életvitelre neveléséhez, valamint arra, hogy érdeklődésüknek megfelelően találjanak munkát, ahol igazán kiteljesedhetnek.

Jelen pályázatban három nemzet vesz részt Hollandiából, Szlovákiából, illetve Magyarországról. A két év alatt igyekszünk minél több információt megosztani egymással, s a partnernél tapasztalt hasznos dolgokat átvenni, azokat minél szélesebb körben megosztani az érintett családok és szakemberek között egyaránt.

Ezen program részeként kerül sok egy nemzetközi szakmai szemináriumra 2014. szeptember 24-én, Budapesten.  Az egész napos program témája a 14-35 éves, Down-szindrómával élő fiatalok munkavállalási lehetőségei, valamint az önálló életre nevelésük kérdése.

A program helyszíne:
ABLON Kft. 1132 Budapest, Váci út. 91.

Program:

• 9:30 érkezés
  • 10:00 A vendégek köszöntése, a program rövid ismertetése, Kovács Henrietta, Down Egyesület
  • 10:05 Lakóotthonok helyzete ma Budapesten, Gruiz Katalin, Down Alapítvány
  • 10:25 Megváltozott munkaképességű emberek helyzete, lehetőségeik a nyílt munkaerő piacon ma Magyarországon, Markos Ádám, JOBGROUP Kft.
  • 10:55 Új lakóotthon tervének bemutatása, Kisari Károly, Down Egyesület
  • 11:25 Fogyatékkal élő fiatalok foglalkoztatása, Fülöp Anita, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerület
  • 11:45 rövid kávé szünet
  • 12:00 Inkluzió, személyközpontú gondolkodás, Mr. Erwin Wieringa, Hollandia
  • 12:45 ebéd
  • 14:00 Két csoportban való gondolkodás, dialógus tréning, Mrs. Gigi Dingler és Mrs. Alma Wattimena, Hollandia
  • 15:45 A nap zárása

Az előadások angol nyelven zajlanak, ám tolmácsot biztosítunk egész napra.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Kérünk, részvételi szándékodat jelezd Kovács Henriettának a következő e-mail címen, avagy telefonszámon:

henrietta.kovacs [kukac] downegyesulet.hu, 06-70-630-1654

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
A Down Egyesület csapata

A szeptember 25-i nemzetközi konferencia részletes programja ezen a linken található.