A művészet integrál

dora2016. szeptember 16.
Kategória: 

Kortárs festőművészek, Down-szindrómás gyerekek és a GE dolgozói alkottak, közösen a Down Egyesület A Művészet Integrál nevű programja keretében.

Remek hangulatú nap volt a GE életében az a szerda, amikor a modern, kissé szigorú üveg-acél irodaházaik közt valami rendhagyó történt. Először a kortárs képzőművészek, majd a gyerekek, aztán a GE kíváncsi dolgozói jelentek meg a színes vásznak közt, hogy szabad téren, plen air fessenek, alkossanak és élvezzék egymás társaságát. A kis tér megtelt élettel és érzelemmel, a GE dolgozói fél-egy órára kiszakadtak a megszokott irodai közegből, s maguk is ecsetet ragadtak. 

"Nagyon jól éreztem magam! Először fél órára jöttem le, de már harmadszor jövök vissza!"

"Csodálatosak ezek a gyerekek, annyi szeretet kaptam itt egyetlen óra alatt, amennyit hetekbe telne begyűjteni egyébként."

"Nagyszerű, hogy olyan kortárs festőművészekkel találkozhattunk, akiknek maximum galériákban láthattuk eddig a képeiket. És most... Nem lehet megállapítani a vásznon, melyik ecsetvonást ki húzta (na jó, meg lehet...)"

A közös munkákból hamarosan kiállítás nyílik a GE irodaházában, amit online aukció követ. Az árverésen befolyt összeget a Down Egyesület, már épülő Csodavár Fejlesztőháza kapja majd.

A program koordinátora Kovács Henrietta adományszervező volt, aki készséggel áll rendelkezésre hasonló, érzékenyítő foglalkozások teljes körű megszervezésével kapcsolatban.

Kovács Henrietta

Telefonszám: +3670 6301654

E-mail cím: henrietta.kovacs [kukac] downegyesulet.hu