Csodakert átadó ünnepség Nyíregyházán

dora2015. március 11.
Kategória: 

2015. március 11-én, átadásra kerül a hőn áhított Csodakert Nyíregyházán. A Csodakert, a Down Egyesület életében jelentős mérföldkövet jelent, hiszen egy olyan fejlesztő térről beszélünk, mely egyedülálló az egész országban. Az alapkészségek fejlesztésétől egészen a legkülönbözőbb speciális fejlesztésekig szolgáltatást tud nyújtani az ide érkező többségi és fogyatékossággal élő gyerekeknek. Kihangsúlyozandó, hogy az értelmi fejlesztés mellett az érzelmi intelligencia fejlesztése is nagy szerepet kap. A szabad és önfeledt játékon keresztül fejlődhetnek itt a gyerekek.

Dr. Komáromi Péter, az AmCham Foundation elnöke elmondta:

„25 éve dolgozunk azért, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek, és az őket ellátó intézményeknek segítsünk. Nagy öröm számomra, hogy idén a nyíregyházi Down Egyesületet is támogathattuk, akik egy egyedülálló terápiás teret valósítanak meg az adományunkból.”

Országos szinten a nyíregyházi  DS gyereket nevelő családoknak kicsit kedvezőbb helyzetben élnek, hiszen a Jósa András Oktató Kórházban Down ambulancia üzemel, valamint helyben található meg a Csodavár Korai Fejlesztő Központ is.

 Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke elmondta:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Csodakertet most sikerült átadnunk, a Down Világnap, azaz  március 21-e előtt, hiszen így adott a lehetőség, hogy megmutassuk a Down Világnapi Gálára, az ország több pontjából érkező családoknak a fejlesztő szoba nagyszerűségét és hasznosságát.”