ELEGY UV - Inkluzív játszóház a Jurányiban januártól

Vékony Katalin2017. december 01.

A MÁSzínház ezentúl egy inkluzív játszóházba, az ELEGY UV-be (ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott) várja a 8-12 éves korosztályhoz tartozó gyerekeket. Ez egy olyan hely, ahol együtt játszik ép értelmű és fogyatékossággal élő kicsi, tanulva egymástól mindent, amit csak lehet és főleg, megismerve egymást.

A szervezők mindehhez a drámajátékokat, a színjátszást használják közegként, ezzel céljuk, hogy kicsit jobb hely legyen ez a világ.

4 éve működtetjük az ELEGY Tábort, ahol a MáSzínház sérült színészei játszanak együtt középiskolásokkal, egyetemistákkal, akik az ország különböző területeiről érkeznek. Nemcsak együtt laknak egy hétig, hanem közösen hoznak létre színházi előadást, revüt, mesefeszt-et, számítógépes játékokat a színház nyelvén és eszközeivel - mondja Tokody Marianna, drámapedagógus.

Az ELEGY Tábor tapasztalataira és eredményeire építve hozták létre az ELEGY UV-t, ami egy inkluzív játszóház. 8-12 éves korú gyerekek találkozási helye, mely gyerekek egy része kicsit más, mint az átlag. Fogyatékossággal élők, Down-szindrómások, autisták stb. A többiek pedig nem azok. De ez valójában itt nem számít majd. Játszani fognak együtt, meséket, történeteket találnak ki, a vagány királylány, a jószívű sárkány vagy a vihogós banya bőrébe bújva fogják megkeresni az elveszett legkisebb királyfit, de az is lehet, hogy marad a klasszikus felállás, amihez a gyerekek kedvet éreznek.

Januárban indul a csoport, márciusig havonta 2 alkalommal, áprilisban és májusban havonta egyszer, júniusban megint kétszer találkozhatnak a gyermekek szombat délelőttönként, 10.00-11.30 között.

Helyszín a Jurányi Ház, a Mamuttól nem messze, június végén pedig 3 éjszaka/4 napos „ottalvós” tábort szerveznek Kunbaracsra egy lovas tanyára.

A csoportot Tokody Marianna drámapedagógus, énektanár és Bakonyvári L. Ágnes drámapedagógus vezeti.

Bővebb információ és jelentkezés: az agnesdrama1 [kukac] gmail.com%20">agnesdrama1 [kukac] gmail.com vagy a szivarvanykigyo [kukac] gmail.com e-mail címeken, illetve a +36 20/23-707-44 (Ági) vagy a +36 30/611-41-50 (Marianna) telefonszámokon lehet.