Jótékonysági autóverseny a Down Egyesület javára

Rotary
Vékony Katalin2013. szeptember 19.

A Nyíregyházi Rotary Club érdekes esemény rendezésével hívja fel magára a figyelmet. Egy különleges jótékonysági autós versenyre invitálja barátait és a céljaikkal szimpatizálókat szeptember utolsó hétvégéjére. A verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson tájékozódási „autóversenyzésre" az autózást, túrázást kedvelő amatőröknek, szervezett formában, egyúttal megismertesse hazánk nevezetességeit s nem utolsó sorban a jótékonyság is megjelenjen.

Az autóverseny megszervezésével készségfejlesztő játszótér építését szeretné segíteni a Rotary Club. A verseny nevezési díját felajánlják a Down Egyesületnek!

A verseny tájékozódási rali, ahol a KRESZ szabályai - különös tekintettel a sebességhatárokra és - korlátozásokra - mindenkor betartandóak és ezekért a versenyzők felelnek. A verseny sikeres teljesítésének előfeltétele, az útvonal helyes megválasztása. A futam időtartamán belül a csapatoknak célpontokat kell megtalálniuk, melyekért pontokat kapnak. Minden célpontot le kell fényképezni úgy, hogy a fényképen a célpont és a csapat számára átadott azonosító tábla egyértelműen látsszon. A készült fényképeket a rendezők szúrópróbaszerűen bekérhetik. Minden ponton egy kérdésre kell választ adni vagy egy adatot kell megkeresni ezáltal az autózás élményén túl játékosan ismerik meg a résztvevők a nevezetességeket.

A futamokon valamennyi GPS-pont teljesítése a KRESZ betartásával lehetetlen, ezért a csapatoknak ki kell választaniuk a teljesítendő illetve a kihagyandó pontokat. A futam célja, a futam időtartama alatt minél több pontszám gyűjtése. A futam időtartama a versenykiírásban szereplő szintidő, mely a rajtidőtől a célba érkezés, illetve a menetlevél sportbírónak történő átadása között eltelt idő. A szintidő kikésése büntetést von maga után.

A verseny időpontja: 2013. szeptember 28-29. (szombat-vasárnap)

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 20. (a jelentkezési lap és részeltesk IDE kattintva letölthetők a Rotary oldaláról)

A verseny helyszíne: Nyíregyházáról indulva a Szatmár-Beregi Szilvaút Magyarországi szakasza, majd ismét Nyíregyháza.

A verseny szervezői:
- Rotary Club Nyíregyháza