Jótékonysági futás Lajkó Csaba ultrafutóval

daniella2014. július 25.
Kategória: 

A Down Egyesület - Lajkó Csaba támogatásával - egy hatalmas cél megvalósítását tűzte ki célul 2014-re: az egyesület által létrehozott nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrumban, ahol 3 éve komoly szakmai munka folyik, a korai fejlesztésben résztvevő gyermekek és családjaik számára szeretnék élménnyé varázsolni a kötelező terápiákat és az intézményben eltöltött időt.

Kisari Károly, az egyesület elnöke így fogalmaz: A CsodaKert nevű projektünk egy olyan élmény- és fejlesztőközpont kialakítását jelenti, amely ötvözi a hagyományos játszóházi labirintusokat és a német Kükelhaus által kifejlesztett, szenzoros érzeteken alapuló kertet, így kiválóan kiegészíti majd a Csodavár jelenlegi, speciális, korai fejlesztésre használt eszközeit. A CsodaKert a gyermekek spontán játéktevékenységét és kíváncsiságát kihasználva, az összes érzékszerven és a mozgáson keresztül fejleszti az idegrendszert, segíti a nagymozgás, a figyelem, az érzékelés és az összes tanulási részképesség fejlődését, miközben a gyerekek számukra akár ismeretlen anyagokkal, illatokkal, látvánnyal, hangokkal és egyéb tapasztalatokkal gazdagodhatnak. A beruházás befejezéséhez még 6,5 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, a jótékonysági futás hírverését is kihasználva.”

Lajkó Csaba és barátai, 570 km megtétele után, július 20-án megérkeztek a Margit-szigetre, ahol sok Down-szindrómás fiatal is várta a csapatot. A befutóról a képek a galériában tekinthetők meg.

Csaba ezzel extrém vállalását teljesítette, de a CsodaKert megvalósításáért a gyűjtés több módon is folytatódik.

  • Csaba a hozzá befolyt adományokon kívül a futáshoz kapcsolódó relikviákat, valamint felajánlott tárgyakat bocsátott árverésre. Licitálni augusztus 10-ig lehet, erről további részletek a jotifuti.hu weboldalon találhatóak.
  • Csaba lelkesedése és elkötelezettsége több futót is megérintett, így július utolsó hetében szerveződött egy "levezető kör", melyhez 50 futó csatlakozott. Mindenki a lehetőségei és képességei szerint tett vállalásokat, melyet futva, úszva és biciklizve is lehetett teljesíteni. A vállalt táv minden egyes kilométere után a sportolók 100 Ft-ot ajánlottak fel a CsodaKert megvalósítására. Ennek köszönhetően a mai napig 60.000 Ft pénzadomány folyt be a Down Egyesület számlájára, illetve 100 SMS érkezett az Adhat Vonalon keresztül, ami további 25.000 Ft támogatást jelent. Köszönjük szépen a szervezőknek és minden sportolónak a támogatásukat!

A CsodaKert projekt lelkes támogatóit továbbra is várjuk! Adományokat különböző csatornákon keresztül tudunk fogadni, melyekről itt írunk részletesebben.