Konferenciára vártuk a társszakmák képviselőit, Mátészalkára

dora2015. április 24.
Kategória: 
Címkék: 

Megyei szinten egyedülálló civil kezdeményezést, közös pilot programot indított útjára Mátészalka Város, az Eszat Kft., és a Down Egyesület a Mátészalka és térségében élő gyermekek kora gyermekkori integrációjának elősegítése érdekében.

Ennek első lépéseként a társszakmák dolgozóit (védőnők, házi gyermekorvosok, szülész-nőgyógyászok, és olyan szakemberek, akik relevánsak az adott szakterületen) hívták a 2015. április 23-i, Mátészalkán, ebben a témában megszervezett konferenciára.

Közel 100 érdeklődő vett részt a szociális és egészségügyi szektorból, miközben 6 előadó, 6 érdekes, és a témában releváns prezentációja során megismerkedhettek azokkal a jelekkel, amelyeket szem előtt tartva segíthetik a környezetükben élő eltérő fejlődési jeleket mutató gyerekek és családjaik életét. A Down Egyesület fenntartásában működő Csodavár Korai Fejlesztő Központ a 2015-ös évben TanácsadóPontok felállításával kívánja segíteni a hozzájuk forduló családok életét, szűrések biztosításával előrébb lendítve a gyerekek fejlődését.

A konferencia nagy érdeklődésnek adott helyet, sok kérdés, javaslat, tanács megfogalmazódott a részt vevőkben és a szervezőkben egyaránt. A program sikeressége azon múlik, hogy a társszakmák milyen hatékonysággal tudnak együtt működni a gyerekek koragyermekkori fejlődése érdekében.

A Down Egyesület 2015 áprilisát követően egy év alatt 120 gyermek állapotfelmérését végzi el, tanácsadással segíti az érintett családokat. A projekt várható időtartama 1+2 év, de a lezárást követően további együttműködésre számítanak a jógyakorlatnak köszönhetően, akár a megye további térségeiben is.

A programról folyamatosan hírt adnak a www.csodavarfc.hu weboldalon. További kérdések felmerülése esetén az info@downegyesulet.-hu e-mail címen és a +36706304868-as telefonszámon lehet érdeklődni.

A konferencián készült képek ITT megtekinthetőek!

Köszönjük támogatóink segítségét!
Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház
Mátészalka Város Önkormányzata
Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények

Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat
ESZAT Kft.

A programról bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat:

CSODAVÁR TANÁCSADÓPONTOK MÁTÉSZALKÁN