Koragyermekkori intervenció-Szatmárnémeti találkozó

dora2016. március 08.
Kategória: 

A Down Egyesület pályázatot nyert az EARSMUS+ programban „Mindenkinek Becsengettek-koragyermekkori intervenció és iskolai együttnevelés integrált gyakorlati protokollja a fogyatékkal élőkért” címmel. A projekt 2 éves időintervallum alatt, román és szlovák partnerek együttműködésével, a fogyatékkal élő gyermekek iskolai adaptálásának elősegítését tűzi ki célul.

A projekt első lépéseként a partnerországok 2016. január 6-8-a között, Nyíregyházán, a Down Egyesület fenntartásában működő Csodavár Korai Fejlesztő Centrumban, 3 napos találkozót tartottak, majd 2016. március 7-én Szatmárnémetiben gyűltek össze, hogy folytassák a már januárban megkezdett fontos munkát és együttműködést.

Betekintést nyerhettünk a szatmárnémeti Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet korai fejlesztő munkájába, megismerkedhettünk széleskörű szociális munkájukkal, majd a partnerszervezetek tovább fejlesztették a már elhelyezett alapokat, és mélyítették a közös munka fontosságát, a kora gyermekkori intervenció, a korai fejlesztés és az integrált oktatás mindhárom országbeli megerősítésével kapcsolatosan.

A képes beszámoló IDE kattintva elérhető.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.