Újabb fontos elismerés a Down Egyesület életében

dora2015. február 06.
Kategória: 
Címkék: 

Több mint 70 pályázóból a KPMG munkatársai 4 civil szervezetet ítélt támogatásra méltónak, a komoly választási folyamatot követően a nyíregyházi székhelyű Down Egyesület is bekerült a díjazottak sorába.

Egyesületünk rangos elismerésnek tekinti a díjat, hiszen olyan nagy múltú és szintén elhivatott munkát végző civil szervezetek mellett ismerték el munkánkat, mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, vagy a NESsT EUROPE Nonprofit Kft.

A KMPG bekapcsolódik 3 éves üzleti tervünk elkészítésébe, hogy az érintettek- a Down szindrómával vagy egyéb értelmi fogyatékossággal élők- minél jobb, és magasabb színvonalú ellátása biztosítottá váljon. Egyesületünknek komoly céljai vannak, melyekhez komoly partnerekre van szükség, így nagyon örülünk ennek az együttműködésnek. A díjjal 750 000 Forint készpénz és 5 db laptop is párosult.

 A KPMG idén is négy szervezetet támogat szaktudásával
a Felelős Társadalomért Program keretében

A KPMG a Down Egyesületet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, a Magyar Vöröskeresztet valamint a NESsT EUROPE Nonprofit Kft-t támogatja pro bono szolgáltatással, továbbá közel 2,5 millió forint pénzadománnyal és 12 számítógéppel.

A KPMG magyarországi irodája 2009-ben azzal a céllal indította el a „Felelős Társadalomért Program” címet viselő társadalmi befektetési programját, hogy segítse az oktatás és egészségügy területén működő, közhasznú szervezeteket működésük fenntarthatóságában, átláthatóságának és hatékonyágának fejlesztésében. A KPMG non-profit szervezeteknek és társadalmi vállalkozásoknak is kínál pro bono szakmai támogatást, működési költségek fedezésére fordítható pénzadományt, valamint a cég által már nem használt számítógépeket jogtiszta szoftverekkel.

A nyertes szervezetek alábbi pro bono projekteket valósítják meg a KPMG támogatásával:

  • Down Egyesület: 3 éves üzleti terv elkészítésének támogatása
  • Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület: belső kommunikációs és döntéshozási mechanizmusok továbbfejlesztése, SZJA és TB tanácsadás
  • Magyar Vöröskereszt: áfatanácsadás
  • NESsT EUROPE Nonprofit Kft.: szervezeti stratégia fejlesztésének támogatása, adózási képzés a portfoliótagoknak

„Nagyon örülünk, hogy ismét több mint 70 szervezet tisztelt meg bennünket bizalmával. A pályázók elsődlegesen stratégiafejlesztési, folyamatfejlesztési és üzleti tervezési igényeket jeleztek, de ezúttal a különböző adótanácsadási megoldásaink is különösen népszerűek voltak. Ebből is látható, hogy a szervezetek felismerték annak szükségességét, hogy a változó környezetben folyamatosan megújuljanak, fejlődjenek és ehhez külső szakmai segítséget vegyenek igénybe”– mondta Szabó István, a KPMG vállalati felelősségvállalási menedzsere.

„Az idei projektek nagyon sokszínűek, mégis hasonlítanak abban, hogy jelentős közvetlen vagy multiplikátor-hatást érhetünk el velük. Ingyenesen nyújtott pro bono szolgáltatásaink a szervezetek professzionálisabb és kiszámíthatóbb működését, a támogatók bizalmának erősítését, hatékonyabb erőforrás-felhasználást, és az adójogszabályoknak való még magasabb fokú megfelelést biztosítják” – tette hozzá Szabó István.

„A program fenntarthatóságának alapja a KPMG-s vezetők és munkatársak személyes elköteleződése és támogatása. A pro bono munka során javulhat az egyes szakterületek közötti együttműködés, információ- és tudásmegosztás. Munkatársi szinten pedig fejleszthetőek a technikai, módszertani, projektvezetési és az úgynevezett soft skillek. Programunkkal arra szeretnénk bíztatni mind a szervezeteket, mind pedig a vállalatokat, hogy támogatás esetén tudástranszferben is gondolkozzanak, mert ez mindkét félnek hasznos és olykor ez legalább akkora értéket képvisel, mint egy klasszikus pénzadomány.” – hangsúlyozta Szabó.

A nyertes szervezetek mondták:

Down Egyesület-Kisari Károly, elnök

"A hozzánk hasonló civil szervezetek zöme nem azzal a céllal alakul, hogy profitot termeljen, vagy hogy rentábilis legyen. Azzal azonban egy idő után szembesülnie kell mindenkinek, hogy a gazdálkodásával összefüggésben is el kell gondolkodni, valamint, hogy az álmai megvalósulásának pénzügyi, számviteli vonzata van. Ekkor jön jókor egy olyan cég segítő szándéka, mint a KPMG. Így nagyon örülünk, hogy idén mi lehettünk az egyik kedvezményezettei vállalati támogatási programjuknak.”

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat jelmondatához híven hagyományosan az elesett, beteg embereket, kirekesztett társadalmi csoportokat, nehéz helyzetben élő családokat szolgáló szervezet, mely számos intézményével és önkéntes csoportjával egyúttal az ország egyik legnagyobb civil szerveződése. A Szeretetszolgálat égisze alatt az elmúlt években szerveződött meg a „Modellprogramok” részleg, mely többek között magában foglalja a közel 25 helyszínen működő telepi „Jelenlét” programokat, a máltai gyerekesély programot, a „Hiteles adósságkezelő” programot, a 15 iskolában működő „Szimfónia” zenei tehetség- és közösségfejlesztő programot, illetve a „Látás ajándékba” programot. A Szeretetszolgálat és a KPMG, mint két nagy múltú, tekintélyes szervezet együttműködése jelentős mértékben képes hozzájárulni a máltai segítő munka hatékonyságának, eredményességének és szervezettségének fejlesztéséhez.”

Magyar Vöröskereszt

„A Magyar Vöröskereszt számára megtiszteltetés, hogy a KPMG immár másodízben nyújt szakértői segítséget pro bono tevékenység keretében. Két évvel ezelőtt új elektronikus tagnyilvántartási rendszerünk bevezetésében és tesztelésében nyújtottak szakmai támaszt informatikai területen. Idén gazdasági osztályunk munkatársai számára aktuális adózási kérdésekre keresünk majd közösen válaszokat, ezzel tovább erősítve törekvéseinket az átlátható működésre, az adójogszabályoknak való teljes és szigorú megfelelésre, gazdasági tevékenységünk egyszerűsítésére és egységesítésére annak érdekében, hogy még hatékonyabban tudjuk támogatni rászoruló embertársainkat.”

NESsT EUROPE Nonprofit Kft.

„Nagyon örülünk, hogy immár másodszor működhetünk együtt a KPMG-vel a Felelős Társadalomért Program keretében. Az együttműködés nemcsak azért jelent kiemelt hozzáadott értéket a NESsT számára, mert az üzleti világ prominens szereplője közvetít tudást az általunk fejlesztett szervezeteknek, hanem azért is, mert a társadalmivállalkozás-fejlesztés hosszú távú befektetés, ami tartós együttműködések nélkül elképzelhetetlen.”