Down Világnapi óriás-fotó kiállítás megnyitó

A Down Egyesület a Vígszínházzal karöltve ötödször rendezi meg a Nemzetközi Down Világnapot a Vígszínházban március 24-én (vasárnap), melynek kísérő programja az az óriásfotó kiállítás, amely képei cseh, lengyel, szlovák és magyar Down-szindrómásokat ábrázolnak az országok egy-egy híres helyszínén, és amely – a Down-szindrómát okozó 21. kromoszóma triplázódására utalva – 21 napig látható a Ditrói Mór utcán.

A tárlat 20 fényképe a Visegrádi 4-ek országainak több városközpontjában készült, Budapesten, Nyíregyházán, Kassán, Brno és Wrocław városában. A Down Egyesület célja, hogy ezzel a kiállítással közelebb hozzuk egymáshoz a többségi társadalmat és a fogyatékkal élőket nemcsak a visegrádi négyek között, hanem az országokon belül is, hiszen Down-szindrómások mindenhol vannak. Támogassuk őket életük minden egyes szakaszában! A nemzetközi összefogásban készült munkát a Visegrád Fund támogatta 2013-ban.

Terveink szerint a kültéri óriás fotók az alábbi időpontokban a következő városokban láthatóak:

- március 21 – április 11 – Budapest
- április 13 – május 4 – Kassa (2013-ban Európa egyik kulturális fővárosa)
- május 6 – május 27 – Brno
- május 28 – június 18 – Wrocław
-
Célunk, hogy ezzel a kiállítással valóban közelebb hozzuk egymáshoz a többségi társadalmat és a fogyatékkal élőket nemcsak a visegrádi négyek között, hanem az országokon belül is.

(A megnyitón készült fotókat köszönjük Szkárossy Zsuzsának)