Magyar Down-szindrómások Rómában

Az AIPD, a Római Down Egyeület az Európai Down Egyesület támogatásával (EDSA) EU olyan programot valósít meg Spanyolország, Olaszország, Ukrajna, Magyarország, Csehország, Franciaország, Portugália, Íroszág, és Románia részvételével, mely a sérült emberek - jelen esetben Down Szindrómás EU polgárok - politikai részvételének erősítésére és az érdeküket szolgáló projekt-fejlesztés elősegítésére jött létre. A program két részből áll, az első része május 6-10 között Rómában valósul meg, második része majd ősszel, Páizsban.

A Római etap keretében csoportfoglalkozások, beszélgetések, terv-megfogalmazások zajlanak, általában két Down-szindrómás felnőtt, valamint egy segítő részvételével. A szerdai napon a vendégek a Vatikáni Rádióban jártak, valamint az EU Római Információs Központjában, a csütörtöki nap délelőttjét városnézéssel töltötte a csapat, délután pedig a Római Szenátusban fogadják őket, ahol csoportos foglalkozás lesz.

Friss információnk, hogy a magyar csapat két eltévedés után - a tanulságokat levonva - minden eddiginél profibban közlekedik Róma útvesztőiben, tömegközlekedési eszközökkel!

Kategória: 
Az ír fitalúr - hatan vannak testvérek a családjukban, mindenféle családi megmozdulásban és közéleti tevékenységben is szívesen részt vesz.
Egy spanyol Down-szindrómás fiatalúr prezentációt tart az életéről és a közéleti szerepléséről.
Bernini elefántja a Pantheon szomszédságában.
Csoportos foglalkozáson pályázati ötletek gyűjtése folyik a projekt őszi, Párizsban tartandó 2. részéhez.
Gyurcsival buszon utazás közben, útban a Vatikáni Rádióban töltött délelőtti programra.
Gyurcsi egy másik résztvevővel és az Európai Unió római információs központjának épületét védő olasz katonával.Hatvankilenc résztvevő van összesen a programon, a képen a csapat az EU Római Információs Központjának üléstermében. Itt szoktak tanácskozni az olasz EU Parlamenti képviselők.
Imi a római program szervezőjével, Giorgia-val.
Interjú készül Kiss Borbálával, Malacsek Zsófiával és Laszlóczki Imrével a Vatikáni Rádió stúdiójában.
Rómában a kettes számú közjogi méltóság - a Szenátus elnöke köszönti a Think Different - Think Europe projektnek  a Szenátus tanácskozótermében megjelent résztvevőitRómai városnézésen
A Palatinus domb mellett - itt történt Róma alapítása
A Colosseum - nem a megszokott irányból fényképezve