Midenkinek becsengettek Nyíregyházán

A "Mindenkinek becsengettek" program keretében ezúttal 5 héten keresztül vettek részt a Vécsey Károly Általános Iskola 1. 2. és 3. b osztályai, a Kodály Zoltán  1. osztálya és a Móra Ferenc Általános Iskola harmadikos kisdiákjai. 5 SNI gyermek 5 osztályban vendégeskedett ez alatt az idő alatt. Közös foglalkozásokon szereztek közös tapasztalatokat, élményeket, alkottak együtt sajátos nevelési igényű társaikkal.

Május hónapban heti rendszerességgel találkoztak a gyerekek a Csodavár Játszóházban illetve a többségi iskolában, és egymást megismerve hoztak létre egy közös produkciót, melyet mind az öt résztvevő osztály diákjai június elején a Csodavárban mutathattak be. A produkciók között ének és prózai előadásokat tekinthettünk meg, amikben a gyerekek nagyon ügyesen és egymást támogatva mutatták meg tudásukat.

Természetesen a projektet megelőzően a pedagógusokkal egyeztetve vetettük bele magunkat a programba, de minden részt vevő osztály tanára teljes mellszélességgel a befogadás, és a közös élmények mellett állt. A zárórendezvényt követően levontuk a konklúziót, a gyerekek, tanárai és a szülők is nagyon jól érezték magukat, a Down Egyesület hitvallása itt is érezhetővé vált: " A különbség kisebb, mint gondolnád." Nem kell hozzá sok, hogy ezt felismerjük, csak egy kis nyitottság, egy kis figyelem és szeretet. A részt vevők ezeket a tulajdonságnak mind-mind birtokában vannak.

Ágika, Lili, Pepe, Eszter és Robi (SNI, vagy Down-szindrómával élő gyerekek) az ideiglenes osztálytársaikkal töltött idő alatt nem csak sok mindent tanultak, de sok új barátot is szereztek maguknak.

Köszönjük az együttműködő partnerek munkáját!

Címkék: