Alternatív évnyitó bicikli csengőszóra

Tabuk nélküli válaszok a fogyatékkal élők világáról - nem csak gyermekeknek.

A Down Egyesület a Mindenkinek Becsengettek program egyedi évnyitójaként és a Nyír Plaza egy közös csengetésre invitálja a bringásokat. A figyelemfelhívó kezdeményezés célja, hogy Magyarországon minél több gyermek ismerje meg a fogyatékkal élőket, rajtuk keresztül pedig kialakuljon a befogadó nevelés intézménye mellett a társadalmi elfogadás hazánkban. Az alternatív évnyitón részt vesz az Alma Együttes, valamint a NEMADOMFEL együttes is.

A Down Egyesület az ungvári „Élet Útja” – Kárpátaljai Komplex Rehabilitációs Központ civil szervezettel, valamint a szatmárnémeti Caritas-szal közösen végzi a Mindenkinek becsengettek programot harmadik éve a HUSKROUA ENPI CBC programon keresztül. A program - melyet stratégiai együttműködés keretében Hoffmann Rózsa államtitkár asszony és Marekné Pintér Aranka KLIK elnök asszony is támogatásáról biztosított idén tavasszal - célja, hogy erősítse a fogyatékosok társadalmi inkluzióját mindhárom országban. „A tavalyi évhez hasonlóan idén is táborral nyitjuk az iskolásoknak és óvodásoknak szóló programot Nyíregyházán, 2013. augusztus 22-26 között, ahol a magyar ukrán és román fogyatékkal élő gyermekek és családjaikat látjuk vendégül.”- magyarázta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke. „A tábor lehetőséget biztosít a gyermekek számára, hogy különböző készségfejlesztő programokkal ismerkedhessenek meg, valamint a szülők és a szakemberek az inklúzív nevelésről hallgathatnak érdekes előadásokat.” – fűzte hozzá Kisari Károly.

A különleges évnyitón felcsendül az Alma Együttes „Mutasd meg, mekkora a szíved” dala, mely egyben a program hivatalos indulója is. „Személyes tapasztalatok vezéreltek, amikor ehhez az attitűdformáló kezdeményezéshez csatlakoztunk az együttessel. A környezetünkben van olyan barát, szülő, aki érintett és sokszor szóba kerül a fogyatékkal élő gyermekek helyzete, problémái. A dalhoz készült videóklip forgatása során a Down-szindrómás gyerekek pontosan azt hozták, ami tőlük elvárható, végtelen szeretet, ölelést, örömöt. Megtiszteltetés volt számunkra ezekkel a gyerekekkel dolgozni, remélem jövőre is sok iskolában felcsendül a Mindenkinek becsengettek program indulója.” – nyilatkozta Buda Gábor, az Alma Együttes énekese.

Részletek a www.mbcs.hu oldalon, a teljes program letölthető ITT!