„Mindenkinek becsengettek!” már Szombathelyen is

dora2016. március 02.

Ez a hetedik év, amikor jó hangosan kiáltjuk, „Mindenkinek becsengettek!”. Az a jó ebben a születésnapban, hogy egy újabb város meghallotta, létezik egy program, mely az inkluzív nevelést hirdeti.

Szombathely városa nem csupán tudomást szerzett az MBCS létezéséről. Ennél sokkal aktívabb volt, meg is hívta, kérte mutatkozzon be, motiválja közönségét, tartson egy érzékenyítő délutánt. Megtette. Ennek megvalósításához persze elengedhetetlen egy jó pár, tenni akaró pedagógus és szülő is – köszönjük Nektek, Wagner Anikó és Karácsony Éva!

2016. február 23-án a Down Egyesület megtartotta a „Mindenkinek becsengettek!” – program nyitóértekezletét Szombathelyen, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetem Központban, melyen 38 pedagógus vett részt. A program a „0321-Kihívás, játék előítéletek nélkül” érzékenyítő társasjátékkal indult. Ennek lebonyolításában önkéntes hallgatók segédkeztek az egyetemről. Abban, hogy ilyen sok szakember jelent meg ezen a keddi délutánon, fontos szerepe volt a városi Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak is, Fodor István, tankerületi igazgató, köszöntő beszédével vette kezdetét a program.

A szombathelyi befogadó, elfogadó és lelkes pedagógusoknak köszönhetően 10 sajátos nevelési igényű kisgyermek mehet 10 héten keresztül többségi óvodába és iskolába annak érdekében, hogy ott játszva ismerjék meg egymást. Nem kérdés, a programmal egy érzelmileg igenis intelligens nemzedéket nevelünk együtt!

Örülünk, hogy a program Nyíregyháza, Debrecen, Eger, Szeged, Tata, Kiskörös, Nagykörös és Budapest után Szombathely városának szívét is meghódította. Köszönjük!

Képes beszámoló elérhető IDE kattintva!