Mindenkinek becsengettek - megnyitottuk a tanévet

Szakmai és szórakoztató programokkal várta vendégeit a Down Egyesület és a Nyír-Plaza

Dankowsky György, a házigazda Nyír- Plaza igazgatója, Kőhegyi Edit, a KLIK Nyíregyházi Járási Tankerület igazgatónője, valamint Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke, a Mindenkinek becsengettek program kitalálója nyitotta meg péntek reggel a Mindenkinek becsengettek évnyitót.

A Down Egyesület az ungvári „Élet Útja” – Kárpátaljai Komplex Rehabilitációs Központ civil szervezettel, valamint a szatmárnémeti Caritas-szal közösen végzi a Mindenkinek becsengettek programot harmadik éve a HUSKROUA ENPI CBC programon keresztül. A program - melyet stratégiai együttműködés keretében Hoffmann Rózsa államtitkár asszony és Marekné Pintér Aranka KLIK elnök asszony is támogatásáról biztosított idén tavasszal - célja, hogy erősítse a fogyatékosok társadalmi inkluzióját mindhárom országban. „A tavalyi évhez hasonlóan idén is táborral nyitottuk az iskolásoknak és óvodásoknak szóló programot Nyíregyházán, 2013. augusztus 22-26 között, ahol a magyar ukrán és román fogyatékkal élő gyermekek és családjaikat láttuk vendégül. Első este táncházzal készültünk, melyhez a Pántlikás Együttes biztosította zenét.”- magyarázta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke. „A tábor lehetőséget biztosított a gyermekek számára, hogy különböző készségfejlesztő programokkal ismerkedhessenek meg, valamint a szülők és a szakemberek az inklúzív nevelésről hallgathattak érdekes előadásokat.” – fűzte hozzá Kisari Károly.

A kétnapos Mindenkinek becsengettek évnyitórn a Nyír-Plazaban péntek délután közös táncolás és Alma Zenekar koncert, szombaton pedig szakértők, ingyenes Legozás és játszóház, hintózás, Ditidongó, tömegeket megmozgató Zumbázás Kalapos Tamással, majd este NEMADOMFEL élő koncert várta a vendégeket. Tabuk nélkül válaszolt minden kérdésre a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a MEREK pedig mozgáskorlátozott akadálypályával készült.

A rendezvényen készült felvételek ITT megtekinthetők!