"Mindenkinek becsengettek!" újra és újra és újra!

dora2016. június 09.

Nyíregyházáról indult 2008-ban az egyik, talán legvidámabb programunk, a Down Világnap mellett; a ’Mindenkinek becsengettek!’ nevet adtuk neki. Sokakat érintő problémára mutat megoldást, hiszen ideje alatt SNI-s gyermekek járnak – 10-12 héten keresztül - többségi óvodákba, iskolákba, hogy ott játszva ismerjék meg egymást. Ez idő alatt azért komoly munka folyik a csoportszobákban és az osztálytermekben! Arra készülnek a gyerekek, hogy valami lélegzetelállító csodát mutassanak szüleiknek, barátaiknak, és a még ennél is nagyobb közönségnek. Ezeket a produkciókat tárják elénk - integrált osztálytársukat is kézen fogva – a program záró gáláján.

Sok helyen járt már az országban a ’Mindenkinek becsengettek!’. Így jutott el szülővárosából Debrecenbe, Egerbe, Kiskörösre, Nagykörösre, Budapestre, Vácra, Tatára, Székesfehérvárra és most végre, meghódítva az ország nyugati részét is, Szombathelyre.

Hat iskola és egy óvoda fogadott tíz sajátos nevelési igényű kortársat. Mindenki azt állította a közös munka és az együtt töltött percek felejthetetlenek voltak. Arra a kérdésünkre, csatlakoznak-e jövőre is a programhoz, a válasz minden oldalról és irányból egybehangzó volt: IGEN!

A programot lezártuk a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban, Szombathelyen, 2016. június 4-én, de a folyamatot nem. Azzal az üzenettel ment mindenki haza, hogy az elmúlt két hónapban szélest mosolyt rajzoltunk tíz SNI-s kisgyermek arcára, körülbelül négyszáz kisgyermeknek nyitottuk a szívét kisebbségben élő kortársuk felé, megszólítottunk száz pedagógust, és üzentünk nyolcszáz szülő felé.

Megmutattuk, mekkora a szívünk! Jövőre pedig, nem is kérdés, folytatjuk!

A képre kattintva elérhető a képes beszámoló.

A képekért köszönet a nyugat.hu -nak!

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/118166_mutasd_meg_szep_mosolyod_mindenkinek_becsengettek_gala