Mutasd meg mekkora a szíved!

Találkozzunk június 7-én 9:30-kor!

Kedves Gyerekek! Most rajtatok a sor, hogy megmutassátok, mekkora a szívetek! Csatlakozzatok az ország több pontján 2013. június 7-én megrendezett alternatív évzáróhoz. Várunk titeket egy hatalmas bulira, ahol a Mutasd meg! dalra formálhattok közösen szívet!

A tanév végén, 2013. június 7-én a „Mindenkinek becsengettek!” program keretén belül alternatív évzárót szervez a Down Egyesület az ország több nagyvárosában. A programban résztvevő, valamint az érdeklődő intézmények diákjai a városok egy-egy frekventált helyére kivonulva közösen énekelnek és táncolnak az Alma Együttes által erre az alkalomra készített zeneszámára. Az országos kezdeményezés központja egy budapesti flashmob lesz, ahol az Alma Együttes látható élőben 10.15 és 10.30 között, hogy az ő vezényletükkel formálhassanak hatalmas szívet a gyerekek.

HELYSZÍNEK:

  • Budapest - Orczy Park
  • Nyíregyháza - Nyír Plaza parkolója
  • Székesfehérvár - Piac tér
  • Tata - TAC pálya
  • Kiskőrös - Petőfi tér, Művelődési Ház előtt
  • Eger - Szalaparti Módszertani Iskola, Szalaparti út 81.
  • Debrecen - Bárczi Gusztáv Módszertani Intézmény, Budai Ézsaiás u. 2.
  • Nagykőrös - Dalmady Győző Óvoda, Általános Iskola és EGYMI, Nagykőrös Kalocsa Balázs utca 3.

Program kezdete mindenhol 9:30!

Budapest: Az Alma Együttes látható élőben 10.15 és 10.30 között, közben vezényletükkel formálnak hatalmas szívet a helyszínen a fogyatékkal élő és többségi gyerekek. Műsorvezető Novák Péter, emellett kézműves foglalkozások és további gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

Nyíregyháza: Műsorvezető a Retro Rádióból ismert Buszlai "Fun" Tamás és Simon Norbert, közben közös szívformálás az Alma Együttes zenéjére a T-Dance Tánccsoporttal. További programok: kézműves foglalkozás, arcfestés, rendőrségi szimulátor, a tűzoltók pedig meglepetéssel készülnek.

„A Down Egyesület által 2009-ben életre hívott „Mindenkinek becsengettek!” program a 2011/12-es tanév során hazánk 6 városában (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Tata, Vác, Szentendre), valamint Románia és Ukrajna 2 nagyvárosában zajlott, összesen 48 intézmény több mint 70 osztálya bevonásával. A projekt során 70 fogyatékos gyermeket vittünk be közel 2000 ép gyermek közé, miközben országszerte és a határon túl 70-70 többségi és gyógypedagógus teremtett produktív kapcsolatot egymással, valamint több mint 4000 szülő ismerhette meg gyakorlatban, gyermekeik pedig heti szinten testközelből a fogyatékkal élő gyermekeket.”- nyilatkozta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke. 

„A Down Egyesület célja, hogy Magyarországon minél több óvodás-, iskoláskorú gyermek ismerje meg a fogyatékkal élőket, rajtuk keresztül pedig kialakuljon a befogadó nevelés intézménye mellett a társadalmi elfogadás hazánkban. A „Mindenkinek becsengettek!” program keretében középsúlyos szellemi fogyatékos gyerekeket viszünk be iskolai közösségekbe heti 1-2 alkalommal 8-10 héten át. A gyerekeket gyógypedagógus kíséri az előre egyeztetett időpontokban az iskolákba.  Az együtt eltöltött idő alatt a gyerekek közösen hozhattak létre kézműves alkotásokat, és együtt készültek a 2012/13 tanévet lezáró  flashmobra” – fűzte hozzá az elnök.
Idén az egyesület nagy örömére az Alma Együttes is csatlakozott társadalmi attitűdformáló tevékenységhez, és megalkották a „Mindenkinek becsengettek!” program indulóját, a Mutasd meg! dalt. A nem mindennapi dalhoz videoklip is készült, fogyatékkal élő és ép gyerekek közös szereplésével, melyet a Minimax TV a társadalmi felelősségvállalás jegyében sugároz. A videoklip itt látható: http://mindenkinekbecsengettek.hu/hir/mutasd-meg-mekkora-a-szived-mbcs-dal.html