Szafarival indul a „Mindenkinek becsengettek!” program a Nyíregyházi Állatparkban

Illusztráció
Vékony Katalin2012. július 20.

Szeretettel várjuk a vendégeket a "Mindenkinek becsengettek!" nyári táborba, melyet a Down Egyesület a tanévkezdés jegyében szervez. Az tábor során magyar és határon túli fogyatékkal élő, valamint többségi gyermekeknek és családjaiknak szervezünk kicsik számára izgalmas, nagyoknak érdekes programokat.

Vendégeinket a következő programokra várjuk:

• AUGUSZTUS 24. PÉNTEK: Civil Szafari az Állatparkban – izgalmas programok az egész családnak (bemutatkozik és programot kínál a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, az Autisták Országos Szövetsége, a MEREK és sokan mások)
  • AUGUSZTUS 25. SZOMBAT: Szakmai nap, kézműves, játékos foglalkozás és Állatparki programok a gyerekeknek

A pénteki napon várja az egyesület a családokat az Állatparkban tartott eseményekre, hiszen ez a nap a civil szféráé. Nemcsak bemutatkoznak a hazánkban működő civil szervezetek, de mozgáskorlátozott akadálypályával, láthatatlan kiállítással, és különféle hatalmas kihívást jelentő, érdekes és szórakoztató játékokkal készülnek, miközben az Állatpark is izgalmas programokat kínál (részletek lent).

A közös szórakozás és élmények mellett a tábor szakmai szempontból is sokat ígér mindenkinek, aki érdeklődik az inklúzió, integrált nevelés, korai fejlesztés témája iránt. A szombati napot az Állatpark területén olyan szakemberekkel tölthetik a családok, mint Pázmány Viktória, a Csodavár intézményvezetője, gyógypedagógus, Suszter Csabáné, gyógypedagógus, Szilágyi László, pszichológus és még sokan mások, akiktől szabadon lehet kérdezni. A szakmai előadások alatt a szervezők gyerekek számára ingyenes kézműves foglalkozást biztosítanak, hogy a szakmai nap teljes értékű legyen mindenki számára. Helyszín: Márványterem. Mindkét napon az Angyalszív Alapítvány óriás fotó kiállítása színesíti a programokat.

A programokon való részvétel fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok számára az Állatparknak köszönhetően jelképes áron (azaz 500 Forint/fő/nap) érhető el, ezen felül a programokon való részvétel ingyenes. Az étkezést, valamint a szállást mindenki magának tudja rendezni, erre Sóstó több lehetőséget is kínál.

Azon családok, akik nem nevelnek fogyatékkal élő gyermeket szintén részt vehetnek a programokon az Állatkerti belépő listaáron történő megvásárlásával a helyszínen az Állatpark jegypénztárában.

Akit érdekel a lehetőség, kérjük, a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével jelezze az alábbi elérhetőségeken:
- faxon: +3642/444-321
- e-mailben: pr [kukac] downegyesulet.hu címen
- postán: Csodavár Korai Fejlesztő Centrum, 4400 Nyíregyháza, Szent István u. 21.
- vagy az adatok bediktálásával a +3642/444-321-es telefonszámon lehet jelentkezni

A jelentkezés határideje: 2012. augusztus 13.

Szállások (a teljesség igénye nélkül):

Az Állatpark szolgáltatásai és napi programok az MBCS tanévkezdés alatt:

• Hordozó, kenguru bérlés ingyenesen a Zöld piramisban (15 kg-ig)
  • Gyermekszállító, húzós kocsi 1000 Ft/nap (30 kg-ig)
  • Mozgáskorlátozott mosdó a Zöld Piramisban és a Fóka medence mellett
  • Pelenkázó a Zöld Piramisban
  • Szoptatási lehetőség a Hotel Dzsungelben
  • Büfé, étterem több helyn az Állatpark területén belül
  • A Zöld Piramisban a mozgáskorlátozottak az üvegliftet használhatják
  • 10:30, 13:00, 15:00 - Fókashow (utána 1500 Ft/db áron Fókapuszi-fotó készíttethető)
  • 12:00 - Papagáj-show az Állatpark Színpadán
  • 12:30 - Jegesmedve látványetetés