Szatmárnémeti partnertalálkozó

dora2017. január 19.

2017. január 17-én, Szatmárnémetiben találkoztunk szlovák és román partnereinkkel, akik szintén részt vesznek a Mindenkinek Becsengettek! - koragyermekkori intervenció és iskolai együttnevelés integrált gyakorlati protokollja a fogyatékkal élőkért című ERASMUS+ projektben.

A pályázat legfőbb célja, a koragyermekkori intervenció, az integrált iskolai együttnevelés, kihangsúlyozva a Down Egyesület által, 2009-ben életre hívott Mindenkinek Becsengettek! program népszerűsítését és meghonosítását minél több városban, a román és szlovák partnerek közreműködésével.

Fontos még, egy olyan protokoll kidolgozása, mely minden fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülőnek, a hozzájuk kötődő szakembereknek, intézményeknek, pedagógusoknak segítséget képes nyújtani, a gyerekek 0 éves korától, átívelve a koragyermekkori intervenciót, kihangsúlyozva a korai fejlesztés szükségességét, majd  a későbbiekben az inkluzív nevelés lehetőségeit.