Mindenkinek becsengettek program összefoglaló 2011

Szerző: 
Down egyesület
MBCS
Címkék: 

A „Mindenkinek becsengettek!” program elérte célját: a fogyatékkal élő és egészséges gyermekek produktívan működtek együtt, miközben a résztvevő pedagógusok pozitív tapasztalatai megelőlegezik a jövőbeni integrációs programok jótékony hatását. A Down Egyesület által 2011 decemberében kiadott digitális, összefoglaló szakmai kiadvány alátámasztja, hogy a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében együttműködő szervezetek sikeres lépést tettek a fogyatékkal élő gyermekek integrált oktatása terén.

2011-ben a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében zajló „Mindenkinek becsengettek!” (MBCS) program során részletes szakmai tanulmány készült a Nyíregyházán, Szatmárnémetiben, illetve Ungváron résztvevő összesen 1000 iskolás és óvodás gyermek, közel félezer pedagógus, valamint 30 fogyatékkal élő gyermek és az ő családjaik körében az attitűdváltozás mérése céljából.

A Down Egyesület által kiadott átfogó, digitális „MBCS” kiadvány tartalmazza a részletes szociológiai tanulmány kivonatát, melyből kikristályosodik, hogy a „Mindenkinek becsengettek!” program megalapozott, szakmai sikerei bizonyítást nyertek, és érdemes folytatni a jövőben is. A kiadvány bemutatóján, 2011. december 20-án újabb együttműködést írt alá a magyar (Down Egyesület), ukrán („Élet Útja” Rehabilitációs Központ) és román (Caritas Satu Mare) partner, emellett Kovács Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke is támogatásáról biztosította a Megyeházi sajtótájékoztatón résztvevő három szervezetet. Januártól hazánk több nagyvárosának iskoláiban is „mindenkinek becsengetnek”.