Orsi rajza első díjat nyert!

4image2012. június 19.

Bálint Orsi 6 éves. Budapesten, egy XVIII. kerületi óvodába, pontosabban az Aprók Falva óvodába jár integrálva (mint egyedüli sérült gyerek).

Nemrégiben a Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény - XVIII. kerületi óvodák (PIHGY) hirdetett rajzversenyt Budapesten, melyen a kerület minden óvodájából (34 intézmény) díjazták a legszebb rajzot. Az APRÓK FALVA oviból a Down-szindrómával élő Bálint Orsi alkotását látták a legszebbnek, aki sokak számára ismerős lehet a Down Egyesület egyik 1%-os kampány-plakátjáról! Ami még különlegesebbé teszi a verseny megnyerésének tényét, hogy a rajzon csak a neve és életkora szerepelt, sehol nem volt feltüntetve, hogy tulajdonképpen egy DS kislányról van szó. Semmi megkülönböztetés, egyenlő esélyekkel!

"Ezen a rajzpályázaton, nyert az én Orsikám, első díjat. :-)" - mondta el Bálint Emese, a hat éves Orsi édesanyja. "A díj átadása a Bókay kertben történt, kaptunk egy gyönyörű meghívót (a cikk alatt látható), amit mikor megláttam, kétszer olvastam el, nem hittem a szememnek! És nem mellékes aznap volt a szülinapom. Hát kell ennél szebb ajándék egy anyának?! Könnybe lábadt szemekkel és remegő kézzel olvastam el úja és újra! Nagyon büszkék vagyunk rá!!!"

A Down Egyesület is gratulál Orsinak, gyönyörű a kép!