Clinton Glode, az első arizónai DS szavazó

Arizóna államban ez év augusztus elsején fogadtak el egy törvényt, mely szerint a kizárólagos gondnokság alatt állók szavazhatnak a választásokon, ha egy bíró előtt megjelenve demonstrálják, hogy erre képesek. Clinton Glode speciális olimpikon, aki korábban áruházi csomagolóként dolgozott, egy fél órás meghallgatáson beszélgetett el a bíróval, aki szerint a döntés nem volt nehéz. Clinton lassan és megfontoltan válaszolt, de láthatóan megértette, mivel jár a választói jog és mit jelent a szavazás.

Clinton apja, Art aktívan részt vett a törvény előkészítésében, amely lehetővé teszi, hogy a fia szavazzon. Együtt keresték fel az állam törvényhozóit, hogy azok lássanak egy arcot is a törvény mögött. Egyik aggodalmuk az volt, hogy a Clintonhoz hasonló embereket könnyen befolyásolhatják és rábeszélhetik, hogy arra szavazzanak, akire nem is akarnak. Neki azonban megvan a maga véleménye, különösen, ha politikáról van szó. Apjával ellentétes politikai nézeteket vall és szenvedélyes vitáik vannak az aktuálpolitikáról és az elnöki jelöltekről.

Az apja szerint a meghallgatásban az volt a legjobb, hogy hátraléphetett abból a szerepből, hogy a fia érdekeit képviseli és büszke apaként csodálhatta őt a tanúk padjában.

- Egy apa számára ez hihetetlen élmény - mondta.

Clinton és Art Glode

kép és infó innen