Down-szindrómás önkormányzati képviselő

Stephen Green 47 éves és egy kb. 6000 fős angol nagyközségben, Nuthallban él. Már azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy kottát olvas és zongorakoncertet adott, de most olyat ért el, amit Down-szindrómás még soha: A községi önkormányzat tagjává választották. A választáson nem először indult, 8 évvel ezelőtt egy hajszállal maradt le a másik jelölt mögött. Most azonban egyedüliként jelentkezett a posztra és verseny nélkül választották meg.

- Szeretnék segíteni az embereknek abban a közösségben, ahol egész életemben éltem. Már korábban is indultam, így nagyon örülök, hogy most képviselő lehetek. Lesznek kihívások, de jó segítőhálózat dolgozik körülöttem.

Édesapja is rendkívül boldog, hogy a fia, aki 28 évesen elvesztette az édesanyját, idáig jutott.
- Nem volt könnyű menet, de az eredményei rendkívüli örömöt szereznek nekem.
Az apa bevallotta, kicsit csalódást okozott számára, hogy fiának ezúttal nem volt ellenfele, de úgy érzi, Stephen sokat adhat a községnek és példát mutathat nekik arra, hogyan kell illően viselkedni a közösségben.

 

kép és infó innen

Megjegyzés: Az angol önkormányzati rendszer nem felel meg pontosan a magyarnak, a fogalmak csak megközelítőek. Stephen Greent "parish councillor"-nak választották meg.