WDSC 2012 - Nemzetközi Down-szindróma Kongresszus

A Down Syndrome International és a Down Syndrome South Africa augusztus 15-17. között rendezi meg a 11. Nemzetközi Down-szindróma Kongresszust, hogy segítsék a Down-szindrómások elfogadását és életminőségük javítását. A résztvevők megismerhetik a témában a legújabb fejleményeket és a legmodernebb eszközöket. A kongresszus előtti napon Down-szindrómás felnőttek számára teremtenek fórumot a megszólalásra. A konferencia céljai öt fő téma köré csoportosulnak:

Jogok: a teljes és egyenlő emberi jogok és az alapvető szabadság támogatása, megvédése és biztosítása
Oktatás: minden fogyatékos gyerek és fiatal teljes inkluzív oktatásának biztosítása
Társadalmi integráció: azoknak az előítéleteknek és a környezeti akadályoknak a lebontása, amelyek megakadályozzák a társadalom életében való teljes és hatékony részvételt
Egészség: a mások által elérhető típusú, minőségű és szintű ingyenes vagy megfizethető egészségügyi ellátáshoz való egyenlő hozzáférés támogatása
Foglalkoztatás: a munkához való egyenlő jog támogatása, beleértve a jogot ahhoz, hogy az emberek szabadon választott vagy elfogadott munkával gondoskodjanak a megélhetésükről

A konferencia eseményeit mindenki követheti, aki
            lájkolja a rendezvény Facebook oldalát
vagy    követi twitteren
vagy    feliratkozik a csatornájára YouTube-on.

A morzsákból a Tudástár is csipeget majd!