Légy Te is Fundraiser!

Az adománygyűjtés egy nagyon izgalmas, ám nehéz feladat. A Down Egyesület minden munkatársa segítséget nyújt abban, hogy más is kipróbálhassa ezt a szerepet, s együtt egy még izgalmasabb dologba vághassunk bele!

Légy Te is kreatív! Összeállítottunk egy rövid ötletlistát arról, mily módon lehet támogatókat keresni. Ám a lista nem teljes, mindenkit bátorítunk, tegye azzá, hozzon még ötleteket!

Ne felejtsd el, minden apró anyagi támogatás, hatalmas erőket képes megmozgatni! Miden egyes forinttal rászoruló gyermekeken segítesz! Mosolyuk nem marad el!

Néhány adománygyűjtő ötlet

Szervezz egy partit nálad!: Hívd meg a barátaidat a lakásodra egy összejövetelre, s mond el nekik előre, hogy ez egy jótékonysági parti lesz, ahol mindenki felajánlhat pénzbeli adományt az egyesület javára. Biztos, hogy nagyon fognak kedvelni érte, s rájönnek majd, ez miért nem nekem jutott előbb az eszembe!

Szervezz egy „Támogatlak süti sütés”-t!: Terjeszd el ötleted kollégáid körében! Süssön mindenki sütit, vigye be egy adott - jótékonysági – napon a munkahelyre, s adjátok el azokat a többi dolgozónak, hangsúlyozva, hogy a bevételt jótékonysági célra fordítod.

Írj levelet!: Írj a barátaidnak levelet, melyben megfogalmazod adománygyűjtő szándékod az egyesület javára, s kéred az ő anyagi támogatásukat is! Ha nem tudod, mit is írj, mi nagy örömmel segítünk megfogalmazni leveled!

Szervezz futást!: Hívd fel barátaid, ismerőseid, rokonaid, üzletfeleid, munkatársaid figyelmét ötletedre, s szervezz meg egy időpontot és helyszínt, ahol találkoztok, s együtt lefuttok egy nektek kényelmes távot. Megkéred őket, hogy fizessenek nevezési díjat, mint a „nagyok”, s elmondod, mindezt a Down Egyesület javára ajánlod fel!

Hogy tudsz 9 nap alatt 128 000 forintot keresni

  1. nap: Alapozd meg a támogatást saját részedről 10 000 Ft-tal.
  2. nap: Kérd meg 4 családtagodat, hogy támogassák ötletedet fejenként 5 000 Ft-tal.
  3. nap: Kérd meg 10 kedves barátodat, hogy támogassák ötletedet fejenként 3 500 Ft-tal.
  4. nap: Kérd meg 10 közvetlen kollégádat, hogy támogassák ötletedet fejenként 2 500 Ft-tal.
  5. nap: Kérd meg 10 szomszédodat, hogy támogassák ötletedet fejenként 1 500 Ft-tal.
  6. nap: Kérd meg közvetlen főnöködet, hogy támogassa ötletedet 10 000 Ft-tal.
  7. nap: Kérd meg 5 munkatársadat, hogy támogassák ötletedet fejenként 2 500 Ft-tal.
  8. nap: Kérd meg 5 szakmai partnered, hogy támogassák ötletedet fejenként 2 000 Ft-tal.
  9. nap: Kérd meg 4 régi ismerősöd, hogy támogassák ötletedet fejenként 1 500 Ft-tal.