Mezeket fel! – Egyenpólót kaptak Down-szindrómás úszóink

A Rejtett Kincsek Down Egyesület úszócsapatának tagjai sajtó nyilvános ruhapróba keretében vették át a nyíregyházi Decathlon által felajánlott mezeket, hogy a versenyeken immár teljesítményük mellett egyen-öltözékükkel is kitűnjenek!

A Decathlon Nyíregyháza munkatársai évek óta örömmel járulnak hozzá a Rejtett Kincsek Down Egyesület és az általa fenntartott Csodavár Nyíregyháza Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház működéséhez. Idén tavasszal az áruház munkatársai futottak 12 órán át, hogy „Adj egy pacsit!” programjukon keresztül  kilométerenként 750 forinttal támogassák az egyesület munkáját. A program során „összefutott” 82500 forintból az egyesület a Down-szindrómás gyermekekből és felnőttekből álló, Kincsek SC úszócsapatnak vásárolt köntösöket, valamint pólókat, melyek logózását a Decathlon áruház ajándékként ajánlotta fel.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület három éve szervez különböző sport programokat fogyatékossággal élő gyermekeknek és felnőtteknek, a Kölyök sportoló program keretében pedig 3-9 éves korosztálynak nyújtunk sport foglalkozást hetente a nyíregyházi Csodavárban, hogy minél kisebb korban megszerettessük a sportot. A közeljövőben az egyesület bővíteni szeretné a sportágakat, melyekben benne vannak a fogyatékossággal élő fiatalok, ennek egyeztetése folyamatban van Sportért Felelős Államtitkársággal. Hajrá Kincsek SC!

Kategória: