Hírek

Hatvan ismert ember húz felemás zoknit a Down-szindróma világnapján

2021. március 19.0321 Down Világnap hírei

Mindenki értékes és egyenjogú tagja a társadalmunknak. Erre hívja fel a figyelmet március 21-én a Down-világnapon az a napszabású akció, melynek során az emberek feltűnő színű és felemás zoknit húznak a lábukra. A kezdeményezést Magyarországon a Rejtett Kincsek Down Egyesület szervezi, kampányukhoz közel 60 művész, sportoló és közéleti szereplő csatlakozott, köztük Gyurta Dániel, Lackfi János, Ónodi Eszter, Kapás Boglárka, Miklósa Erika és a Bagossy Brothers Company.

Down-szindróma világnap és Kromoszóma Karnevál 2017

2017. március 06.0321 Down Világnap hírei

Kedves Családok!

A korábbi évek remek bulijai után mindannyian nagyon várjuk a 2017-es világnapi programot. Idén rengeteg energiát fordítunk a Csodavár Budapest létrehozására és elindítására, így a hagyományos világnapi közösségi eseményt, a találkozót jobbnak látjuk májusban megszervezni, amikor a jobb időjárásban is reménykedhetünk. A naptári Down-szindróma világnapon, március 21-én figyelemfelhívó online kommunikációt és sajtóeseményt tervezünk. Reméljük, hogy mindkét időpontban számíthatunk rátok, a támogatásotokra és májusban a jelenlétetekre is.

I.Nemzetközi Kromoszóma Karnevál

2016. március 21.0321 Down Világnap hírei

2016. március 19-e reggelén az Akvárium Klubban izgatottan vártunk. Vártuk az önkénteseket, a fellépőket, a műsorvezetőket, a Down – háló tagjait, a szlovák és cseh partnereket, a rézfúvósokat, a mazsorett csoportot, a családokat, barátokat, támogatókat, szimpatizánsokat, mindazokat, akik velünk, együtt, közösen akarták jól érezni magukat a Down-szindróma világnapjához köthető rendezvénysorozatunk első programján, az I.

Kromoszóma Napok a nyíregyházi Csodavárban

2016. március 21.0321 Down Világnap hírei

A Down Egyesület 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy segítse a Down-szindrómával és más értelmi fogyatékossággal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat, hogy a társadalom teljes jogú tagjaiként élhessenek aktív és boldog életet. A Down Egyesület nyitotta meg az ország egyik leghátrányosabb helyzetű megyeszékhelyén, Nyíregyházán, az egyedülálló intézménystruktúrával működő Csodavár Korai Fejlesztő Centrumot.

I. Nemzetközi Kromoszóma Karnevál

2016. március 17.0321 Down Világnap hírei

Az I. Nemzetközi Kromoszóma Karnevál a Down-szindróma világnapjához, azaz 03.21-hez kapcsolódóan kerül megrendezésre március 19-én szombaton, Budapesten.
Gyere sétálj és bulizz velünk álarcok nélkül Te is! A Down-szindróma világnapjához, azaz 03.21-hez kapcsolódó nagyszabású esemény létrejöttét az International Visegrád Fund támogatja.
A rendezvény ingyenes.

VII. Down Világnapi Gála

2015. március 24.0321 Down Világnap hírei

2015. március 22-én, Nyíregyházán került megrendezésre a Down-szindróma Világnapjához kapcsolódó nagyrendezvényünk. A Gálára az ország több pontjáról érkeztek down-szindrómával élő gyermeket nevelő családok, de a Visegrádi Négyek országainak vendégei is együtt ünnepeltek velünk a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban. Az épület egy napra Játszóházzá változott át, hiszen a Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház biztosította a gyerekeknek az izgalmas és érdekes fejlesztő játékokat.

A Down Egyesület országos sajtópremiert rendezett a Vígszínházban

2015. március 22.0321 Down Világnap hírei

A Down Világnap alkalmából a Down Egyesület immár hetedszerre fogott össze a Vígszínházzal, hogy szélesebb közönséghez is eljuttassák üzenetüket: az eltérő fejlődésű gyermekek életében fellépő akadályok is leküzdhetőek. Ezt hivatott a „0321-Kihívás - Játék előítéletek nélkül” kalandjáték bemutatni. Az akadályverseny célja, hogy ráébressze az embereket: csak együttműködéssel oldhatók fel a különbségekből adódó problémák. Az eseményt Gundel Takács Gábor konferálta, a Vígszínház színészei pedig három fős csapatokba rendeződve, lelkesen vetették bele magukat az izgalmas feladatokba.

Down Világnapi Rendezvénysorozatunk

2015. március 13.0321 Down Világnap hírei

2015-ben sem lazsálunk! Rengeteg helyszínen, izgalmas programokkal, segítőkész partnerekkel, és reményeink szerint Veletek együtt ünnepeljük a Down-szindróma Világnapját!

Ízelítőképpen, hogy milyen programok várhatóak:

- Jótékonysági futás: 2015. március 14. Budapest Városmajorban

A Down Egyesület támogatására szervez Pechan Eszter jótékonysági futást és egyéb programokat a Városmajorban, március 14-én 9:30-tól.

Oldalak