Hírek

Szemléletformálás után zserekzsivaj a Csodavár Nyíregyháza játszóházban

2024. március 18.Egyesületi hírek

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 2. osztályosai látogattak el múlt héten a Csodavár Nyíregyháza Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóházba, ahol szemléletformáló foglalkozáson vettek részt. A játékos foglalkozások célja, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a fogyatékkal élő és tipikus fejlődésű gyerekek, akik szórakoztató feladatokon keresztül tapasztalják meg, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a fogyatékkal élők társaiknak a mindennapokban, ezáltal elfogadóbbá válnak.

GET UP! - Down Világnap a Csodavár Budapestben

2024. március 11.Egyesületi hírek

GET UP! és gyere! mert remek programokkal készülünk kicsiknek nagyoknak egyaránt a Csodavár Budapestben (1158 Budapest, Árvavár utca 1) 2024. március 23-án szombaton 14:00 - 18:00 óra között.

Kötényt FEL! :
Vágó Piros rádiós műsorvezető és Riedl Annamari 2 időpontban várja a gyerekeket, hogy közösen készítsenek tavaszi ízbomba salátát vagy szicíliai rizslabdát (14.30-kor és 16.00-kor)- erre a programra külön is regisztrálni kell a korlátozott létszám miatt!

Adományátadás a Csodavárban

2023. december 19.Egyesületi hírek

A Királyi Vendéglátás és a Dohány Vidámpark 500.000 forintos adományát vehette át Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke, melyet a Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház működésének támogatására, az eszközök megújítására, valamint az intézményben fejlődő gyermekek magas szintű ellátásának biztosítására fordít a szervezet.

Köszönjük!

Éremeső a miskolci Mikulás-kupa úszóversenyen

2023. december 04.Egyesületi hírek

A Fogyatékkal Élő Emberek Világnapja alkalmából a Kincsek SC úszócsapata a GYERE Gyermekrehabilitációs Alapítvány vendége volt Miskolcon. A lelkes fiatalok egy barátságos Mikulás-kupa úszóversenyen vettek részt, és mindenki éremmel tért haza. Gratulálunk a srácoknak, és köszönjük a felkészítést Mácsai Irénnek.

A Kincsek SC úszás foglalkozásainak megvalósítását Nyíregyháza MJV támogatja. Köszönjük!

Egy LED televízió is gazdára talál Ezüstvasárnap a Kossuth téren

2023. december 01.Egyesületi hírek

A Rejtett Kincsek Down Egyesület idén először szervez tombola sorsolást a nyíregyházi adventi forgatagban, melyre ezüstvasárnapon, azaz az öröm vasárnapján kerül majd sor, és ahol értékes nyeremények várják a vásár látogatóit, akik tombola vásárlásukkal támogatják a szervezetet.

Bringatúra a Múzeumfaluba

2023. október 16.Egyesületi hírek

Varázslatos októberi napsütés kísérte a Rejtett Kincsek Down Egyesület immár hagyományos őszi inkluzív kerékpár túráját szombaton. Bő 7 kilométer közös tekerés után a Sóstói Múzeumfalu fogadta kis bringás csapatunkat nagy szeretettel, ahol egy ínycsiklandozó kenyérlángos után mindenki részt vehetett a vidám pásztorforgatagban.
A közös szabadidős program támogatója Nyíregyháza MJV, valamint köszönjük a Sóstói Múzeumfalu támogatását is.

Szemléletformáló foglalkozások a fogyatékkal élők elfogadásáért Nyíregyházán és Budapesten

2023. augusztus 31.Egyesületi hírek

Az idén 25 éves Rejtett Kincsek Down Egyesület megalapítása óta azon dolgozik, hogy jobbá tegye a fogyatékkal élők mindennapjait. Olyan egyedi, új modelleket hozott létre az elmúlt 25 évben, amelyeket azóta több országban is alkalmaznak. Az egyesület egyik évek óta bevált módszere a szemléletformálás is, melyet a tipikus fejlődésű kisgyermekek számára fejlesztett ki azzal a céllal, hogy érzékenyítse és befogadóbbá tegye őket fogyatékkal élő társaik iránt.

Oldalak