Egyesületi Hírek

Megnyitja kapuit Budapest első inkluzív korai fejlesztő központja és játszóháza

2018. március 22.Egyesületi hírek

A Rejtett Kincsek Down Egyesület a szektorban egyedülálló óriásberuházásnak köszönhetően, a Down-szindróma Világnapján, az országban másodikként Budapesten, inkluzív korai fejlesztő központot és játszóházat nyit. Az egyedi „Csodavár-modell” alapján működő Csodavár Budapest a XV. kerületben várja a fogyatékossággal élő és a tipikus fejlődésű gyermekeket és családjaikat.

Ritka Betegségek Világnapja

2018. február 02.Egyesületi hírek

A RIROSZ, a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Szövetsége, 48 tagszervezetével és a Semmelweis Egyetemmel karöltve idén tizenegyedszer rendezi meg a Ritka Beteg/ség/ek Világnapját, amit 11 éve, rendszeresen a valódi Ritka-világnaphoz (február utolsó napja) legközelebb eső szombaton tartanak.

A program célja, hogy olyan fórumot teremtsen, ahol az érintett érdekcsoportok közösen tudják megvitatni a ritka betegségekkel élők helyzetét, terveit.

Időpontja: február 24. 10 - 17 óra között

Egyesületi Karácsony Napkoron

2017. december 19.Egyesületi hírek

Van egy ünnepség minden évben, ahol délelőtt 10-kor már mindenki táncol és az ölelések száma meghaladja az országos havi átlagot. Ez a Rejtett Kincsek Down Egyesület karácsonyi ünnepsége, melynek idén a napkori Kerekerdő Turisztikai Központ adott otthon december 16-án szombaton, akik konyhája igazán rendkívüli ellátásról gondoskodott a vendég családok számára.

A táncos hangulatról a Zeusz Együttes gondoskodott, a gyerekeket pedig Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő, a Móricz Zsigmond Színház művészeinek magával ragadó műsora varázsolta el. A képek magukért beszélnek :).

Nyíregyházi kölyök sportolóink Budapesten

2017. december 10.Egyesületi hírek

Idén Magyarország adott helyet az Európa/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség (SOEE) Kölyök Sportoló konferenciájának december második hétvégéjén. A kétnapos tanácskozás programjában elméleti képzések szerepeltek, majd vasárnap a San Marco utcai Csalogány Intézmény adott otthont az I. Országos Kölyök Sportoló Napnak. Természetesen a nyíregyházi fiatalok sem maradtak otthon!

Varázsoljuk együtt szebbé idén az ünnepet – várjuk felajánlását

2017. december 06.Egyesületi hírek

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület fenntartásában hatodik éve működik a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum Nyíregyházán, és 2018 januártól már a Csodavár Budapest is várja az eltérő vagy lassabb fejlődésű gyerekek jelentkezését korai fejlesztő központjába.

ELEGY UV - Inkluzív játszóház a Jurányiban januártól

2017. december 01.Egyesületi hírek

A MÁSzínház ezentúl egy inkluzív játszóházba, az ELEGY UV-be (ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott) várja a 8-12 éves korosztályhoz tartozó gyerekeket. Ez egy olyan hely, ahol együtt játszik ép értelmű és fogyatékossággal élő kicsi, tanulva egymástól mindent, amit csak lehet és főleg, megismerve egymást.

A szervezők mindehhez a drámajátékokat, a színjátszást használják közegként, ezzel céljuk, hogy kicsit jobb hely legyen ez a világ.

A FOGYATÉKOS EMBEREK SZERVEZETEINEK TANÁCSA pályázatot hirdet érdekvédelmi tanácsadó koordinátor munkakör betöltésére

2017. október 16.Egyesületi hírek

Közvetített álláshirdetés:

A FOGYATÉKOS EMBEREK SZERVEZETEINEK TANÁCSA pályázatot hirdet

Érdekvédelmi tanácsadó koordinátor munkakör betöltésére

Az FSZK-val (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.) kötött partnerszerződés alapján a FESZT részt vesz a „Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása” című projekt (TÁRS projekt) munkájában.

Oldalak