Szemléletformálás a legkisebbeknek

A Rejtett Kincsek Down Egyesület a „Szemléletformáló foglalkozások Nyíregyházán és Budapesten” című pályázatának keretében összesen 80 óvodás és kisiskolás csoportot lát vendégül.

Vékony Katalin2024. január 26.
Kategória: 

A fogyatékkal élők elfogadása gyerekkorban még természetes: a kisbabák és kisgyerekek nem tesznek különbséget ép vagy fogyatékkal élők között. Idővel ez megváltozik.

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület felkarolta a fogyatékkal élőket, célja az inklúzió megteremtése hazánkban, hogy ne legyen különbség a fogyatékkal élő és a tipikus fejlődésű emberek között. Ezt segítik elő azok a szemléletformáló foglalkozások is, melyeket óvodások és kisiskolások számára szervez az egyesület azzal a céllal, hogy érzékenyítse az ép gyerekeket, akik ebben a korban még jóval elfogadóbbak és nyitottabbak.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott „Szemléletformáló foglalkozások Nyíregyházán és Budapesten” című pályázatának keretében összesen 80 óvodás és kisiskolás csoportot lát vendégül. Legutóbb, január 24-én a nyíregyházi református óvoda Napocska csoportja járt a Csodavár Nyíregyháza intézményében, hogy a játékos foglalkozás keretében ismerkedjen meg a fogyatékkal élő gyerekek problémával, nehézségeivel.

MagyarországMagyarország