Hírek / események

Nyíregyházi kölyök sportolóink Budapesten

2017. december 10.Egyesületi hírek

Idén Magyarország adott helyet az Európa/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség (SOEE) Kölyök Sportoló konferenciájának december második hétvégéjén. A kétnapos tanácskozás programjában elméleti képzések szerepeltek, majd vasárnap a San Marco utcai Csalogány Intézmény adott otthont az I. Országos Kölyök Sportoló Napnak. Természetesen a nyíregyházi fiatalok sem maradtak otthon!

Varázsoljuk együtt szebbé idén az ünnepet – várjuk felajánlását

2017. december 06.Egyesületi hírek

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület fenntartásában hatodik éve működik a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum Nyíregyházán, és 2018 januártól már a Csodavár Budapest is várja az eltérő vagy lassabb fejlődésű gyerekek jelentkezését korai fejlesztő központjába.

ELEGY UV - Inkluzív játszóház a Jurányiban januártól

2017. december 01.Egyesületi hírek

A MÁSzínház ezentúl egy inkluzív játszóházba, az ELEGY UV-be (ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott) várja a 8-12 éves korosztályhoz tartozó gyerekeket. Ez egy olyan hely, ahol együtt játszik ép értelmű és fogyatékossággal élő kicsi, tanulva egymástól mindent, amit csak lehet és főleg, megismerve egymást.

A szervezők mindehhez a drámajátékokat, a színjátszást használják közegként, ezzel céljuk, hogy kicsit jobb hely legyen ez a világ.

MBCS zárókonferenciánk előadás anyagai és hatástanulmányunk

Kedves Olvasó!

Ha nem volt lehetősége személyesen meghallgatni a zárókonferencia neves előadóit és a Mindenkinek Becsengettek! - koragyermekkori intervenció és iskolai együttnevelés integrált gyakorlati protokollja a fogyatékkal élőkért 2015-1 - HU01-KA201-013575 azonosító számú 2 éves projektünk lezárásának eredményeit, az alábbi linkre kattintva megteheti.

Nemzetközi szintű együttműködés és kézzelfogható eredmények a korai fejlesztés és a befogadó nevelés terén

Budapest, 2017. 10. 27. Az elmúlt két év nemzetközi kutatási eredményeit felhasználva, ingyenesen elérhető, gyakorlatias kommunikációs segédanyagokkal segíti a fogyatékossággal élő gyermekek szüleit és a szakembereket a Down Egyesület.

LEHETŐSÉGEK A KORAGYERMEKKORI FEJLESZTÉSBEN ÉS AZ ISKOLAI EGYÜTTNEVELÉSBEN – Mindenkinek Becsengettek! program zárókonferencia

Milyen kihívásokkal néznek ma szembe azok a szülők, akik fogyatékossággal élő kisgyermeket nevelnek?

Milyen válaszokat tudnak a szakemberek, házi gyermekorvosok, védőnők adni a számukra?

Hogyan működik a gyakorlatban a többségi gyermekek és fogyatékkal élő társaik iskolai együttnevelése?

Iskolaérett lett a Csodavár Nyíregyházán – érkezik a kistestvér Budapesten

2017. október 17.Csodavár hírei

Idén hatodik születésnapját ünnepelte a nyíregyházi, egyedülálló Csodavár Korai Fejlesztő Centrum. A központ egyszerre fejlesztő ház a Down-szindrómás és más fogyatékkal élő gyermekek számára, valamint élményt nyújt minden gyermeknek különleges játszóházi szolgáltatásaival.

A FOGYATÉKOS EMBEREK SZERVEZETEINEK TANÁCSA pályázatot hirdet érdekvédelmi tanácsadó koordinátor munkakör betöltésére

2017. október 16.Egyesületi hírek

Közvetített álláshirdetés:

A FOGYATÉKOS EMBEREK SZERVEZETEINEK TANÁCSA pályázatot hirdet

Érdekvédelmi tanácsadó koordinátor munkakör betöltésére

Az FSZK-val (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.) kötött partnerszerződés alapján a FESZT részt vesz a „Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása” című projekt (TÁRS projekt) munkájában.

Fergeteges születésnapi buli a Csodavárban

2017. október 05.Csodavár hírei

Tartsatok velünk idén is, ünnepeljük együtt a Csodavár hatodik születésnapját 2017. október 14-én, szombaton 10:00 órától!


Amivel várunk:


10:00 – gyülekező
10:30 – “Így tedd rá” táncház a Kerekerdő ovisok közreműködésével
11:00 – Rejtett kincsek játékos vetélkedő
11:30 – Köszöntőt mond Kisari Károly és Pázmány Viktória, majd együtt vágjuk meg és fogyasztjuk el a Görömbei Cukrászda által készített CsodaTortát
11:45 – tombola sorsolás

Oldalak