Hírek

MBCS zárókonferenciánk előadás anyagai és hatástanulmányunk

Kedves Olvasó!

Ha nem volt lehetősége személyesen meghallgatni a zárókonferencia neves előadóit és a Mindenkinek Becsengettek! - koragyermekkori intervenció és iskolai együttnevelés integrált gyakorlati protokollja a fogyatékkal élőkért 2015-1 - HU01-KA201-013575 azonosító számú 2 éves projektünk lezárásának eredményeit, az alábbi linkre kattintva megteheti.

Nemzetközi szintű együttműködés és kézzelfogható eredmények a korai fejlesztés és a befogadó nevelés terén

Budapest, 2017. 10. 27. Az elmúlt két év nemzetközi kutatási eredményeit felhasználva, ingyenesen elérhető, gyakorlatias kommunikációs segédanyagokkal segíti a fogyatékossággal élő gyermekek szüleit és a szakembereket a Down Egyesület.

LEHETŐSÉGEK A KORAGYERMEKKORI FEJLESZTÉSBEN ÉS AZ ISKOLAI EGYÜTTNEVELÉSBEN – Mindenkinek Becsengettek! program zárókonferencia

Milyen kihívásokkal néznek ma szembe azok a szülők, akik fogyatékossággal élő kisgyermeket nevelnek?

Milyen válaszokat tudnak a szakemberek, házi gyermekorvosok, védőnők adni a számukra?

Hogyan működik a gyakorlatban a többségi gyermekek és fogyatékkal élő társaik iskolai együttnevelése?

Köszönjük, hogy becsengethettünk

2015-ben elindult egy összefogás. Egy nemzetközi partnerség, melynek egyik elemeként Nyíregyházán ismét becsengettek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Mindenkinek Becsengettek! - koragyermekkori intervenció és iskolai együttnevelés integrált gyakorlati protokollja a fogyatékkal élőkért című ERASMUS+ projekt lehetővé tette, hogy 10 SNI gyerek a város befogadó intézményeiben integráltan együtt tanulhassanak, játszhassanak és alkothassanak 10 héten keresztül.

Útjára indult az MBCS Nyíregyházán

Elkezdődött az az izgalmas 10 hét, melyben 10 SNI gyermek látogat el Nyíregyháza különböző befogadó iskoláiba és óvodájába.

A program az idei évben a a Mindenkinek Becsengettek! - koragyermekkori intervenció és iskolai együttnevelés integrált gyakorlati protokollja a fogyatékkal élőkért című ERASMUS+ projekt alkalmával valósulhat meg. Romániai és szlovák partnereink is bekapcsolódtak a pályázat menetébe, ahol szintén 10 fő SNI gyermek kapcsolódhat be az oktatási folyamatába egy elfogadóbb társadalom érdekében.

Szlovákiában találkoztunk

2017. februárjában, a kassai Liberta partnerünknél vendégeskedtünk két napig, hiszem megrendezésre került a Mindenkinek Becsengettek szlovákiai pedagógusoknak tartott nyitókonferencia, ahol a helyi korai intervenció és korai fejlesztés fontosságágát emelték ki. A Down Egyesület által életre hívott MBCS program Kassán is elindul márciusban, mely során 10 héten keresztül SNI gyerekek tanulnak együtt többségi társaikkal.

Mindenkinek Becsengettek nyitókonferencia Kassán

A Down Egyesület munkatársai és a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum gyógypedagógusai 2017. február 23-án részt vettek a Centrum Liberta által megszervezésre kerülő Mindenkinek Becsengettek! nyitókonferencián.

A romániai és magyar példa után Kassán is sort került a korai intervencióra, a korai  fejlesztésre és az integrált együttnevelés fontosságára figyelmet felhívó konferenciára, mely az Erasmus+ projektünk kapcsán valósulhatott meg.

Oldalak