Mindenkinek Becsengettek Hírei

LEHETŐSÉGEK A KORAGYERMEKKORI FEJLESZTÉSBEN ÉS AZ ISKOLAI EGYÜTTNEVELÉSBEN – Mindenkinek Becsengettek! program zárókonferencia

Milyen kihívásokkal néznek ma szembe azok a szülők, akik fogyatékossággal élő kisgyermeket nevelnek?

Milyen válaszokat tudnak a szakemberek, házi gyermekorvosok, védőnők adni a számukra?

Hogyan működik a gyakorlatban a többségi gyermekek és fogyatékkal élő társaik iskolai együttnevelése?

Szlovákiában találkoztunk

2017. februárjában, a kassai Liberta partnerünknél vendégeskedtünk két napig, hiszem megrendezésre került a Mindenkinek Becsengettek szlovákiai pedagógusoknak tartott nyitókonferencia, ahol a helyi korai intervenció és korai fejlesztés fontosságágát emelték ki. A Down Egyesület által életre hívott MBCS program Kassán is elindul márciusban, mely során 10 héten keresztül SNI gyerekek tanulnak együtt többségi társaikkal.

Mindenkinek Becsengettek nyitókonferencia Kassán

A Down Egyesület munkatársai és a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum gyógypedagógusai 2017. február 23-án részt vettek a Centrum Liberta által megszervezésre kerülő Mindenkinek Becsengettek! nyitókonferencián.

A romániai és magyar példa után Kassán is sort került a korai intervencióra, a korai  fejlesztésre és az integrált együttnevelés fontosságára figyelmet felhívó konferenciára, mely az Erasmus+ projektünk kapcsán valósulhatott meg.

Mindenkinek Becsengettek! 2017-ben ismét Nyíregyházán

A Down Egyesület 2016/2017-es tanévben ismét útjára indítja a 2009-ben életre hívott Mindenkinek Becsengettek! programját. A projekt az elmúlt 8 évben több, mint 200 fogyatékkal élő gyermeket integrált többségi iskolákba, óvodákba, ért el több 10.000 gyermeket és felnőttet, ezzel is elősegítve és meghonosítva a fogyatékkal élők elfogadását, valamint az integrált együttnevelést hazánkban. Az inkluzív nevelési program az Európai Befektetés Bank (Luxemburg) által kiírt társadalmi innovációs versenyen 2. helyezést ért el Madridban.

Mindenkinek Becsengettek! Nyitókonferencia Nyíregyházán

A Down Egyesület életre hívott egy programot, mely már nemzetközileg is elismert státuszt tudhat magának, ez a program nem más, mint a Mindenkinek Becsengettek! inkluzív nevelési projekt. Az elmúlt években több, mint 70 fogyatékkal élő gyermeket integráltunk többségi iskolákba, ahol heteken keresztül együtt tanulhattak többségi társaikkal. A program idén újra, a határainkon átívelve is elindult, köszönhetően szlovák és román partnereinknek.

PROGRAM- Nyíregyházi MBCS Nyitókonferencia

Down Egyesület, Mindenkinek Becsengettek! nyitókonferencia Nyíregyházán

Helyszín: Korona Hotel; 4400. Nyíregyháza, Dózsa György utca 1.

Időpont: 2016. december 9., 10.00-16.20 óra

Jelentkezni ITT lehetséges! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A jelentkezéseket 2016. december 7., 12 óráig meghosszabbítjuk!

Oldalak