Csodavár

Feliratkozás Csodavár hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 20 perc 4 másodperc

Első szülinap Hegyi Barbarával a Csodavárban

Egy évesek lettünk!

Ünnepeljetek velünk szeptember 29-én, szombaton 10:00 órától a Csodavárban! Sztárvendégünk Hegyi Barbara, aki nemcsak magával hoz egy saját receptjéből készült tortát (amit egy szerencsés gyerkőc tombolán megnyerhet), de együtt süt pizzát a gyerekekkel a délelőtt folyamán, amit közösen elfogyasztunk, majd desszertként minden vendégünk részesülhet a Csodavár születésnapi tortájából!

Ha Te is szeretnél velünk ünnepelni, vásárolj bérletet a Csodavárba szeptember folyamán, és ingyenesen vehetsz részt a programon*


Amire számíthatsz:

09:45 - Kapunyitás
10:00 - A talpalávalót húzza Kósa Peti és bandája, önfeledt játék közben együtt várjuk a művésznőt
10:30 – Pizza sütés Hegyi Barbarával a gyerekeknek
10:30 - Trambulin, Lego, kül-és beltéri játékok
11:00 – Ünnepi kézműves foglalkozás: Keksz-golyó készítés
12:00 - Tombolasorsolás
12:15 - Tortavágás, ünnepi "torta-ebéd"


Nyakadon a szülinapod?
Annál jobb, hiszen ne feledd, hogy októberben nálunk féláron foglalhatsz Csoda-születésnapot!

*egy bérlet egy gyermek ingyenes belépésére jogosít
A rendezvényre a belépő gyermekenként 1000 Ft-ba kerül, a második gyerek után 20%, a harmadik után 30% kedvezmény jár. Ezzel az összeggel a Csodavárban fejlődő gyermekeket támogatod!


Állati tanévnyitón simogattak a lurkók

Akadályverseny, állati kirakó, mediball és sok-sok játék és kacagás várta a gyerekeket az állati tanévnyitón, ahol hivatalosan is beköltöztek a Csodavárba a halak, a gekko és a hörcsög is. A képek megtekinthetők IDE kattintva!


Állati tanévnyitó a Csodavárban

Ha meg akarod tudni, hogy mit szeret a gekko, mit esznek a halak és mire lehet megtanítani a hörcsögöt, akkor gyere el szeptember 8-án szombaton a Csodavár Állati Tanévnyitójára 10:00 és 13:00 óra között! Nemcsak az új lakókat ismerheted meg, de játszhatsz a kül- és beltéri játékokkal, valamint az óriás trambulint is kipróbálhatod!

Ezek mellett a következő programokra számíthatsz:

  • 10:00 Bemutatkoznak az állatok, akiket nemcsak nézhetsz, meg is simogathatsz
  • 11:00 Állati ügyességi verseny, amin a részvétel a fontos, a résztvevők ajándékot kapnak
  • 11:30 Tombola sorsolás

Belépő 1000 Ft/gyerek, a 2. gyerek után 20%, 3. gyerek után 30% kedvezmény jár.


Bábszínházban VIDORogtunk a Csodavárban

A VIDOR Fesztivál keretében Domi Bábszínháza Az Aranybalta című előadást nézhették meg a Csodavár vendégei a Játszóház udvarán, majd lehetőség nyílt a játékok kipróbálására, valamint a trambulin is hatalmas sikert aratott! A képek megtekinthetőek IDE kattintva, hamarosan Videó!


Angol tábor a Csodavárban - 5. nap

Az Olimpia nap után az egy-egy arany, ezüst vagy bronz érem után közlekedési jelekkel és egyéb játékokkal folytatódott az angol tábor. Az 5. napon készült fotókat megtekintheti IDE kattintva!


Aktuális programok a Csodavárban

Augusztusban is rengeteg játékkal, valamint új foglalkozásokkal is várjuk Kispajtásainkat a Csodavárban, és a szülőkről sem feledkezünk meg! Sőt!

Augusztus 13-án, hétfőn 10-12 óra között Baba-mama klubba várjuk a mamákat és a babákat. A klubban a korai nyelvtanulásról beszélgetünk (Mikor érdemes elkezdeni egy idegen nyelv tanulását?), emellett lehetőség van részt venni baba angol és ovis angol foglalkozáson is a nyár utolsó Baba-Mama Klubjában. A klubot vezeti Mátyásiné Pócsik Angéla, szeretettel várunk minden anyukát, apukát, és természetesen a gyerkőcöket :).

Új foglalkozásaink is vannak, sőt, kiemelten gondoltunk a szülőkre, akik ezentúl keddenként 9:00 órától Tartásjavító tornázhatnak Erdős Krisztinával, míg a gyerekek a játszóházban kapcsolódnak ki. Krisztina emellett szerdánként 9:00-től kisiskolásoknak és nagy óvodásoknak tart Tartásjavító tornát, péntekenként 9:00-től pedig Komplex mozgásfejlesztésre jöhetnek a gyerkőcök.

Tanuljunk együtt! címmel augusztus 21-től indul új foglalkozásunk a Csodavárban, mely az alábbi szolgáltatásokat nyújtja: Iskola előkészítés, Délutáni korrepetálás,valamint Délutáni napközi suli után 13:00 és 17:00 óra között. A foglalkozásokról részletek IDE kattintva olvashatóak!

Várunk titeket szüleitekkel augusztus 24-25-én a Nyíregyházi Állatparkba is, ahol a Down Egyesület szervez Civil Szafarit a „Mindenkinek becsengettek!” tanévnyitó keretében, és ahová egy mini Csodavár-játszóház is kitelepül. A rendezvényen pénteken civil szervezetek várnak titeket különféle programokkal, szombaton pedig szakemberek adnak tanácsot korai fejlesztés, inklúzív nevelés, pszichológia területén szüleiteknek. Részletek a www.downegyesulet.hu oldalon!

Ne feledjétek el azt sem, hogy a Csodavár augusztus 16-17-én zárva tart!


Angol tábor 4. nap az Olimpia jegyében

Az Olimpia jegyében a Csodavárban rendezett angol tábor 4. napján a gyerekek különféle feladatokban mérhették össze ügyességüket. Az 4. napon készült fotókat megtekintheti IDE kattintva!


Angol tábor 1-3 nap

Angol táborral folytatódik a héten a nyíregyházi Csodavár táborsorozata, ahol a kicsik és nagyobacskák az angol nyelvvel játékos formában ismerkedhetnek egész nap. Nem maradhat el persze a testmozgás és a felhőtlen móka sem! Az első három napon készült fotókat megtekintheti IDE kattintva!


Néptánc tábor a Csodavárban

Zene, tánc, játék és kifogyhatatlan jókedv várta a gyerekeket a Csodavárban rendezett Néptánc táborban július 30 és augusztus 3 között Nyíregyházán.

A táborban készült fotókat IDE kattintva megtekintheti!


"Játsszunk együtt!" tábor 4. nap

Nincs megállás: zene, tánc, torna, rajzolás, bújócska, csúszda, motorozás, kézműveskedés és sok más játékos foglalkozás várja továbbra is a tábor kis "lakóit" a Csodavárban! A negyedik napon készült fotókat megtekintheti IDE kattintva!


Játsszunk együtt tábor 3. nap

A jókedv kifogyhatatlan a Csodavárban rendezett "Játsszunk együtt!" táborban. A harmadik napon készült képekért kattintson IDE!


Elkezdődött a "Játsszunk együtt!" tábor

A "Játsszunk együtt!" tábor első napján volt torna, különféle érdekes foglalkozások, tánc, móka, kacagás és természetesen játék minden mennyiségben. A képekért kattintson IDE!


Újdonság - torna gyerekeknek és felnőtteknek a Csodavárban

Kibővültek szolgáltatásaink a Csodavár Játszóházban! Mostantól nemcsak a gyerekeknek, de felnőtteknek is szeretnénk tartásjavító torna lehetőséget biztosítani Erdős Krisztina, szakképzett gyógytornász vezényletével.

Krisztina keddenként 9:00 órától a mamákat várja tornázni, miközben a gyerkőcök elengedhetik magukat a Csodavár játszóházban, szerdánként 9:00 órától a kisiskolásokat várja tartásjavító tornára, pénteken 9:00 órától pedig komplex mozgásfejlesztést tart a 6-10 éves korosztály számára.

Érdeklődni a jól megszokott +3670/630-4868-as telefonszánom lehet, vagy a csodavarfc@downegyesulet.hu e-mail címen!


Az ovis angol csütörtökön lesz

A Let's play English angol foglalkozás óvodásoknak ezúttal nem pénteken délután, hanem csütörtökön (2012. június 28) 10:00 órától lesz a Csodavárban. Mátyásiné Pócsik Angéla várja a Kispajtásokat!


Terápiás kutyák a Csodavárban

A hajdúsámsoni SANSZ Alapítvány tartott állat-asszisztált terápiát hétfőn a Csodavárban. Jodával és Szederrel nagyon jól érezték magukat a gyerekek! A képek a fotóra kattintva megtekinthetőek!


Óriás-fotók és festmények kiállítása a Csodavárban

Csatlakozott a Down Egyesület “A művészt integrál!” festménykiállításához az Anygalszív Down Alapítvány “+21″ óriás-fotó kiállítása is, melyek június 16-ig bárki számára megtekinthetők a Csodavárban Nyíregyházán (Szent István u. 21.) hétköznaponként 8:00 óra és 18:00 óra között! A +21 nevet viselő Down-szindróma kiállítást azzal a célzattal hozta létre társadalmi összefogással az Angyalszív Down Alapítvány, hogy megismertesse az emberekkel a Down-szindrómásokat, mert nem valós információk élnek Róluk a köztudatban. A kiállítás címe szimbolikus, azért kapta a „+21” nevet, mert a Down-szindrómásoknak a 21-es kromoszómájukból van eggyel több. A képeken Down-szindrómás gyermekek és fiatalok láthatóak, 1-1 elgondolkodtató jelmondattal.


Gyermeknapi afterparty a Csodavárban!

„A gyermektársaság gyógyír a lélekre.”  - szól a Dosztojevszkij idézet. A Csodavár csapata ebben az évben egy különleges gyereknapi afterparty-ra vár benneteket, ahol a gyerekek a legszebb ajándékot, közös családi élményeket kaphatnak. Ajándékozzátok meg hát az apróságokat a közös játékkal 2012. június 2-án szombaton, 10 órától 13 óráig a Csodavárban!!

Programunk:

10:00 Családi aszfalt rajzverseny    Téma: A csodacsalád
10:30 Zenés torna
11:00 Tipegő Talpak Táncház
11:30 Néptánc bemutató
12:00 Családi vetélkedő
12:30 Tombolasorsolás

A programok mellett folyamatosan ki lehet próbálni a kavicsfestést és dekupázsolást!

Minden gyerek vendégünk egy fagyira!!

A programok mellett folyamatosan ki lehet próbálni a kavicsfestést és dekupázsolást, emellett minden gyerek vendégünk egy fagyira!

A Csodavár gyermeknapi afterparty-jára a belépő ára 1000 Forint egy gyerek után, a család minden további gyereke 500 Forint = egy gyermek 1000 Ft, két gyermek 1500 Ft, három gyerek 2000 Ft.

Bármilyen kérdésetek, kérésetek van, állunk rendelkezésetekre a csodavarfc@downegyesulet.hu e-mail címen vagy a +3670/6304868-as számon.

A gyermeknapi afterparty egyben a nyári szünet kezdete a Csodavárban: július 3-tól hétvégenként zárva tartunk!

Aki a nyári táborokra jelentkezett ne feledje, hogy az étkezési hozzájárulást (előleget) június 1-ig be kell fizetni! Aki pedig még nem jelentkezett,  május 31-ig megteheti!


Gyermeknap a Móricz Kertben

Vasárnap a nyíregyházi Móricz Kert délután 14:00 órától ingyenes gyermeknapi programra vár kis- és nagy gyerekeket. Lesz nemezelés, rongybaba készítés, beindul a similabda gyártás, és még arcfestés is várja az érdeklődőket. A kerti gyermeknap alkalmából délután 17:30-tól a Burattino bábszínház előadása varázsolja el kicsiket, majd este 20:00-tól Zentai Edit és a Gagarin Tours zenél a "nagy gyerekek" számára!


Oldalak