Mikulás Úszóverseny Miskolcon

A fogyatékossággal élők világnapja alkalmából Miskolcon a B-A-Z Megyei Kórház Gyermekrehabilitációs Osztálya a Miskolci Vízilabda Clubbal karöltve szervezett Mikulás Úszóversenyt pénteken.

A jó hangulatú, kedves versenyen 26 gyerek vett részt, köztük a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület 5 úszója. A Mikulás ugyan nem úszott, de a srácaink annál inkább: Külön örömünk volt, hogy első versenyén máris gyönyörűen szerepelt Salamon Mirjam(gyors rövid távon arany érem) és Miszkuly György (gyors bronz érem). Kondás Gergely két ezüst-, Sinka György egy arany-, Szécsi Nándor pedig egy bronzéremmel gazdagította éremgyűjteményét. Gergő gyors-, ill. mellúszásban, Gyurci gyorsúszásban, Nándi mellúszásban jeleskedett.

A versenyt követően további színes programokon vettek részt a versenyzőink. A világnap alkalmából műsort adtak a kórház gondozottjai. A Mikulás a csomagok kiosztása előtt apró bűvész trükkökkel kápráztatta el a gyerekeket és a közönséget. Az AURA Segítő Kutya Alapítvány pedig bemutatót tartott a kutyás terápia módszerről. Leila és Csillag nevű segítő kutyák varázsolták el még azokat a gyerekeket is, akik félnek az állatok közelségétől. Nagyon köszönjük a szervezőknek, dr. Zahuczky Katalinnak és munkatársainak a nagyszerű napot!

Kategória: