A mi gyermekeink a jövő szülői, avagy harmadikbé a Csodavárban

A Rejtett Kincsek Down Egyesület érzékenyítő programsorozatában célul tűzte ki, hogy a kisiskolások számára úgy mutassa be a fogyatékossággal élők nehézségeit

Vékony Katalin2022. október 26.
Kategória: 

Szemléletformáló programon vett részt 2022. október 25-én délelőtt a 3.b osztály a Csodavárban. A Rejtett Kincsek Down Egyesület érzékenyítő programsorozatában célul tűzte ki, hogy a kisiskolások számára úgy mutassa be a fogyatékossággal élők nehézségeit, hogy azt gyakorlati tapasztalatokon keresztül, saját bőrükön érezzék meg, miközben felfedezhetik Nyíregyháza egyedi játszóházát is.

A 3. b osztály számára nem idegen a fogyatékossággal élők világa, hiszen iskolába lépésük óta egy Down-szindrómás osztálytárssal tanulnak nap mint nap, azonban számukra is tartogatott sok-sok újdonságot az érzékenyítő program. Többek között bekötött szemmel kerestek egyforma tárgyakat, edényfogó kesztyűben fűztek gyöngyöt, fehér bottal próbáltak a játszóház folyosóin eligazodni, valamint megpróbáltak lábujjakkal tartott ceruzával írni, mindezt úgy, hogy ráébrendjenek arra, milyen nagy szükség van társaik elfogadására, megértésére, türelmére és segítségére. A szemléletformálás mellett jutott idő a felhőtlen játékra is, így igazán tartalmasan telt a délelőtt.