Csodacsalád programsorozat a budapesti Csodavárban

Hiánypótló családi programsorozat december végéig 7 alkalommal fogyatékosságban érintett és nem érintett szülők és gyermekeik számára.

Vékony Katalin2019. október 17.
Kategória: 

2019. végéig a Rejtett Kincsek Down Egyesület összesen hét alkalommal szervez különféle játékos, egyben hiánypótló családi programot a budapesti Csodavárban - fogyatékosságban érintett és nem érintett szülők és gyermekeik számára.

Egy fogyatékossággal élő gyermek érkezése a családba új helyzetet teremt. A családok hirtelen elszigetelve érzik magukat a társadalomtól, a többségi családoktól. Égető szükségük van arra, hogy támogatást, gyakorlati tanácsokat kapjanak, és hogy olyan szülőkkel találkozzanak, akik hasonló helyzetben vannak.

A Csodacsalád programsorozat 2019 célja a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok támogatása, számukra olyan programok biztosítása, ahol szakmai tanácsokat és gyakorlati tippeket kaphatnak, ahol hasonló élethelyzetben lévő szülőkkel beszélgethetnek, ahol a gyermekeik együtt játszhatnak fogyatékossággal élő és tipikus fejlődésű gyermekekkel egyaránt. Ennek ad teret Budapest első inkluzív fejlesztő központ- és játszóháza, a Csodavár Budapest. A Csodavár képzett szakemberei közérthető tájékoztatást nyújtanak a szülők számára, a játszóház nyújtotta lehetőségek kiváló kikapcsolódást biztosítanak a fogyatékossággal élő és tipikus fejlődésű gyerekek számára egyaránt.

EMMI

A legközelebbi CsodaCsaládi programok dátumai:

2019. október 15 - Tájoló - válaszok szülőknek: komplex gyógypedagógiai fejlesztés

2019. október 19. - CsodaCsaládi Nap - A Down-szindróma hónapja alkalmából

2019. október 29. - Tájoló-válaszok szülőknek: egyéni autizmus specifikus fejlesztés

2019. november 12. 16:00 - Tájoló – Válaszok szülőknek: Beszédindítás zenével

2019. november 16. 10:00 - CsodaCsaládi Nap - A koraszülöttek világnapja alkalmából

2019. november 26. 16:00 - Tájoló – Válaszok szülőknek: A szociális és kommunikációs készségek fejlesztéséről

2019. november 30. 10:00 - CsodaCsaládi Nap - A fogyatékkal élők világnapja alkalmából

A rendezvénysorozat támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.