Csodavár a menekültekért

Ukrajnai menekülteknek segít a Rejtett Kincsek Down Egyesület.

Vékony Katalin2022. július 01.
Kategória: 

Ukrajnai menekülteknek segít a Rejtett Kincsek Down Egyesület. A nyíregyházi szervezet az elsők között volt, akik megnyitották fejlesztő intézményeiket az Ukrajnából menekült családok számára. A fejlesztésre szoruló gyerekek itt megkapják azt a szakmai segítséget, amire szükségük van, emellett pedig egy biztonságos, színes, modern játszóházi környezetben kapcsolódhatnak ki szüleikkel együtt.

A Kárpátok Alapítvány támogatásával megvalósuló „Csodavár a menekültekért” című programban alkalmaként 6-8 gyermeket és kísérőjüket szállítja Máriapócsról Nyíregyházára a Rejtett Kincsek Down Egyesület, de a nyíregyházi Esélycentrumban és a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász lakásaiban elszállásolt ukrajnai menekült családokat is fogadja a Csodavár Nyíregyháza Fejlesztő Központ és Játszóház, ahol a gyógypedagógusok a gyerekek felmérése után gondoskodnak a megfelelő fejlesztésekről. 

Ezzel a szakszerű segítségnyújtással azt kívánja elérni az egyesület, hogy a gyermekek és a családok mentális egészsége ne romoljon a megváltozott élethelyzetükben. Közreműködésünk eredményeképpen a fejlesztésre szoruló gyerekeknek nem marad ki hosszú időszak, ami később akár behozhatatlan hátrányokhoz is vezethetne az életükben.