Down Világnap a Csodavár Budapest kávézójában

„A különbség kisebb, mint gondolnád!” – 2023.03.21-én nem volt különbség, csak partnerség, gondolatok kicserélése és nagyon jó hangulat!

Vékony Katalin2023. március 22.
Kategória: 

A XVI. Down Világnapra egy különleges eseménnyel készültünk. Az EUforTrisomy21 nemzetközi szervezet tagjaként ahogy más európai városokban megszervezték, úgy Budapesten mi is egy asztalhoz ültettünk politikusokat, szakembereket Down szindrómás gyermeket nevelő családokkal, hogy egymás nézőpontjait jobban megismerhessék. A sztereotípiák lebontásához ilyen közvetlen beszélgetések és kapcsolódások vezethetnek. A Csodavár Budapest Kávézója hangulatos teret biztosított mind erre, a Nem Adom Fel Kávézó munkatársai pedig segítettek nekünk a finom falatok szervírozásában.

Egy asztalnál kávézott, uzsonnázott a Down szindrómával diagnosztizált fiatal, az érintett szülő, a gyógypedagógus, a helyettes államtitkár, a polgármester, az egyenlő bánásmód hatóság képviselői, az oktatási jogok biztosa, a gyógypedagógiai képzés dékánja,…és még sokan mások.

Mi mindig azt üzenjük, hogy:

„A különbség kisebb, mint gondolnád!” – 2023.03.21-én nem volt különbség, csak partnerség, gondolatok kicserélése és nagyon jó hangulat!

A rendezvény alatt játszóházunkban együtt gyurmáztak, beszélgettek és falatoztak a legkisebbek, akik kortól és érintettségtől függetlenül egymásra találtak.