Érzékenyítés a négyzeten - a Tesco támogatásával

Egy hónapon át, három közösség programjára szavazhattak a Tesco vásárlói Nyíregyházán, közöttük a Rejtett Kincsek Down Egyesület „Érzékenyítés a négyzeten (EQ2)” kezdeményezésére.

Vékony Katalin2019. augusztus 26.
Kategória: 

A Rejtett Kincsek Down Egyesület „Érzékenyítés a négyzeten (EQ2) - a mi gyermekeink a jövő szülői” - családok és iskolások számára kifejlesztett érzékenyítő programjával második helyezést ért el, ezzel 200.000 forintot nyert a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” közösségi kezdeményezésének köszönhetően. Programunkban 10 helyi gyermekközösségnek kínálunk érzékenyítő programot a nyíregyházi Csodavár Fejlesztő Központ és Játszóházban, gyógypedagógus szakemberek bevonásával. A 2 órás program alatt a gyerekek felhőtlen, de irányított körülmények között, játékos formájú, tapasztalatszerzésen alapuló foglalkozáson szereznek új látásmódot az elfogadásról, észrevétlenül épül be tudatukba az egymás iránti tisztelet, melynek hatása kiterjed szüleikre is. Öt hónap alatt 10 gyermekközösség, azaz kb. 270 gyermek érzékenyítő, szemléletformáló foglalkozását biztosítjuk.

Az áruházlánc immár hatodik alkalommal segíti a civil szervezeteket országos szinten. Ezúttal az "Ön választ, mi segítünk" programban a vásárlók szavazatai alapján az Állatbarát Alapítvány lett az első helyezett, ezzel 400.000 forintot nyert, a Mazsola Egyesület az Egészséges Családokért pedig a harmadik helyen 100.000 forintot kap programjára.