Érzékenyítés a négyzeten (EQ2)

Programunkra a nyíregyházi Tesco áruházakban lehet szavazni 2019.július 14-ig.

Vékony Katalin2019. július 11.

A fogyatékossággal a felnőttek egy része nem tud mit kezdeni, megijed, nincs a kezében eszköz, mit tegyen, nem ebben nőtt fel. Szeretnénk, ha gyermekeinknek most és felnőve a másság, egymás elfogadása alapvetés lenne. A felnőttek szerepvállalása kulcskérdés ebben, hiszen ők tehetnek azért, hogy a gyermekeket érzékenyebbé tegyék/tegyük. Szemléletformáló közösségi programunk évtizedes társadalmi feszítésre kínál megoldást: a másság elfogadása, egyúttal magunk elfogadása.

„Érzékenyítés a négyzeten (EQ2)” címmel 10+1 helyi gyermekközösségnek kínálunk érzékenyítő programot a nyíregyházi Csodavár Fejlesztő Központ és Játszóházban, gyógypedagógus szakemberek bevonásával. A 2 órás program alatt a gyerekek felhőtlen, de irányított körülmények között, játékos formájú, tapasztalatszerzésen alapuló foglalkozáson szereznek új látásmódot az elfogadásról, észrevétlenül épül be tudatukba az egymás iránti tisztelet, melynek hatása kiterjed szüleikre is.

10 iskolai osztály + 1 helyi Tesco dolgozó gyermekének közössége, azaz kb. 270 gyermek érzékenyítő, szemléletformáló foglalkozását biztosítjuk. Programunkra a nyíregyházi Tesco áruházakban lehet szavazni 2019.július 14-ig.