Érzékenyítés a négyzeten - véget ért a program

A program során az egyesület vállalta, hogy 5 hónap alatt tíz gyermek közösségi csoportnak szervez játékos érzékenytő programokat az ország első inkluzív fejlesztő központ és játszóházában.

Vékony Katalin2020. január 30.
Kategória: 

Véget ért a  Rejtett Kincsek Down Egyesület „EQ2 - Érzékenyítés a négyzeten” - családok és iskolások számára kifejlesztett érzékenyítő programja, mellyel második helyezést ért el nyáron a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” közösségi kezdeményezésén Nyíregyházán.

A program során az egyesület vállalta, hogy 5 hónap alatt tíz gyermek közösségi csoportnak szervez játékos érzékenytő programokat az ország első inkluzív fejlesztő központ és játszóházában, a nyíregyházi Csodavárban ingyenesen. Az „EQ2” programsorozat sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ezen alkalmaknak köszönhetően összesen több mint 300 iskolást, óvodást, közel 30 pedagógust értünk el, és 5 önkéntest vontunk be, akik testközelből megtapasztalhatták, milyen a fogyatékossággal élők világa. További fontos eredmény, hogy rajtuk keresztül közel 1000 emberhez juttathattuk el társadalomformáló üzenetünket.

"Gyöngyfűzés, számolás, útkeresés és mindenféle dolgok vannak az EQ2 - érzékenyítő programsorozatunkban” - mondta el Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke. „Ezeknek az alkalmaknak különlegességét az adja, hogy valamilyen képességüket elvesszük a gyerekeknek. Mondjuk a látásukat elvesszük úgy, hogy letakarjuk a szemüket, vagy a kézügyességüket vesszük el azzal, hogy egy nagy kesztyűt adunk rájuk, így csak a nagy mozgást tudják elvégezni. Fontos, hogy csapatban vannak, és a csapattagoknak rá kell jönniük, hogyan tudnak segíteni abban, hogy egy feladatot meg tudjanak oldani."