Giger MD a mozgásfejlesztésért - szakembereink Kassán

Második alkalommal látogatott a Csodavár Nyíregyháza pedagógus szakemberekből álló csapata a kassai Liberta Centrum intézményébe.

Vékony Katalin2021. augusztus 09.
Kategória: 

Második alkalommal látogatott a Rejtett Kincsek Down Egyesület által fenntartott Csodavár Nyíregyháza Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház pedagógus szakemberekből álló csapata a kassai Liberta Centrum intézményébe. 

A nyíregyházi szakemberek a Koragyermekkori intervenció a határ két oldalán 2. FMP-E/1901/4.1/109 projekt során tanulmányozzák a kassai egészségügyi centrumban folyó munkát, valamint speciális eszközökkel ismerkednek meg összesen nyolc alkalommal. Ezúttal a Giger MD terápiát kísérhették figyelemmel. A Giger terápia során speciális eszközzel végzett dinamikus, ritmikus, összehangolt mozgás a központi idegrendszert stimulálja, valamint javítja az idegsejtek közötti kapcsolatokat. A speciális eszköz olyan sokféle beállításra ad lehetőséget, hogy szinte végtelen az azzal végezhető különféle gyakorlatok száma. A Liberta, n.o. szakemberei elmondták, hogy a terápia fejleszti az egyensúly érzékelést és a mozgáskoordinációt, javítja a beteg mozgását, oldja az izomgörcsöt, erősíti az izomzatot, akár csökkenti a remegést és emellett számos pozitív hatását tapasztalták használata során. 

Magyarországon és Szlovákiában is egyre több kisgyereknek lenne szüksége korai fejlesztésre, erre azonban nem mindenkinek van lehetősége. Ezen segít a nyíregyházi Rejtett Kincsen Down Egyesület, valamint a kassai Libertan.o. egészségügyi és gyógypedagógus szakemberei által megálmodott terv, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogat. A „Koragyermekkori intervenció a határ két oldalán - 2.” című projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg (A támogatás intenzitása 85%). 

Interreg