Idén is segített az ukrán menekült gyerekeknek a Rejtett Kincsek Down Egyesület

Az idén 25 éves Rejtett Kincsek Down Egyesület mindig is azon dolgozott, hogy támogassa a rászoruló gyermekeket, akik valamilyen téren elmaradást mutatnak társaikhoz képest.

Vékony Katalin2023. június 19.
Kategória: 

A nyíregyházi szervezet második alkalommal nyújtott be sikeres pályázatot a United Way Magyarországhoz, így folytathatta az Ukrajnából menekült gyermekek támogatását, amire 2022 tavasza óta van szükség. A "Csodavár Nyíregyháza az ukrán menekült gyerekekért 2." című projektben 12 alkalommal végzett a szervezet állapotfelmérést Nyíregyházán, ezt követően pedig megkezdte a gyermekek egyéni gyógypedagógiai fejlesztését, illetve folytatta a szakmai munkát azon gyerekek esetében, akiket már korábban is bevont az egyesület a tevékenységébe. 

Az idén 25 éves Rejtett Kincsek Down Egyesület mindig is azon dolgozott, hogy támogassa a rászoruló gyermekeket, akik valamilyen téren elmaradást mutatnak társaikhoz képest. A fogyatékkal élő, valamint korai fejlesztésre szoruló gyermekek ellátásának missziója 2022-ben kiegészült az Ukrajnából menekült gyermekek támogatásával is. A szervezet munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ideiglenesen vagy véglegesen letelepedett Ukrajnából érkező családok részére a lehető legszélesebb körben tudjanak segítséget nyújtani, emellett elősegítsék a beilleszkedésüket is a magyar iskolákba, óvodákba, közösségekbe. 

Jelen projektben 2023-ban összesen 380 alkalommal nyújtott fejlesztést a szervezet a professzionális szakemberei segítségével Ukrajnából menekült gyermekek számára, valamennyien hatalmas fejlődést mutattak.